Na másle připravená ryba je báječná, ať už sáhnete po jakémkoliv druhu. Zkuste si k ní udělat zeleninový salát s rychlým dresinkem a vykouzlíte chutný oběd nebo večeři.
Pokud budete připravovat rybu na másle, klasickou volbou je treska, ale zkusit můžete také pstruha nebo candáta.
Jak připravit lehký zeleninový salát s rybou
Tento recept bychom si mohli rozdělit na tři části. Jako první si připravíme dresink, na který budeme potřebovat 100 ml majonézy, 1 bílý jogurt, 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kopru a sůl a pepř. Všechny suroviny pořádně promícháme a máme hotovo. Nyní se můžeme pustit do ryby:
- 4 filety z ryby (vyberte si podle vlastní chuti)
- 80 g másla
- sůl
- 1 lžička drceného kmínu
Nejprve na pánvi rozpustíme máslo. Položíme na ni osolenou rybu, lehce posypeme kmínem a opékáme z obou stran. Mezitím připravíme salát, na který budeme potřebovat 1 ledový salát, 1 okurku, 3-4 rajčata a 2 čerstvé papriky. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a promícháme.
Do hlubokého talíře nejprve položíme salát, ten zakápneme dresinkem a navrch položíme dozlatova opečenou rybu.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Lehký zeleninový salát s rybou na másle
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz