Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete povolit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Zkuste si připravit pikantní marinádu s česnekem a medem, které dodává netradiční šmrnc špetka skořice.
Příprava masa na grilování je sice rychlá, ale počítejte s tím, že je lepší nechat ho odpočívat v marinádě alespoň dvě hodiny. Ideální je vyčkat až do druhého dne.
Jak připravit marinádu na kuřecí maso
Do marinády můžete naložit kuřecí prsa, ale také paličky, výsledek bude neméně chutný. Na tento recept budete potřebovat 300 gramů kuřecího masa a suroviny na marinádu:
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 3 stroužky česneku
- sójová omáčka podle chuti
- 1 cibule
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
- 0,25 lžičky mleté skořice
- sůl podle chuti
Kuřecí maso omyjeme a odblaníme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Suroviny na marinádu postupně přidáme do mísy a promícháme.
Do marinády přidáme kuřecí prsa a pořádně promísíme. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat. Pak můžeme maso připravit na pánvi nebo grilovat.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Marináda na kuřecí maso
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz