Krůtí maso patří k těm nejzdravějším vůbec, navíc skvěle chutná. Vyzkoušejte proto medová krůtí prsa s pečenou zeleninou. Určitě nebudete zklamaní.
Tento recept zvládnou i naprostí kuchyňští analfabeti. Stačí umět hezky krájet a pustit troubu. Hotovo budete mít přibližně za 30 minut. Dobrou chuť!
Medová krůtí prsa s pečenou zeleninou
Na 4 porce budete potřebovat: 4 lžíce másla, 1 lžíci medu, 1 hrst čerstvého tymiánu, 1 lžičku oregana, 800 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1 cuketu, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 8 cherry rajčat, 8 ředkviček, 100 g červeného zelí, 100 g žampionů, 10 stroužků česneku, 150 ml olivového oleje
Příprava: Změklé máslo nakrájejte na kostky, dejte do misky a vidličkou smíchejte s medem, tymiánem a oreganem. Směsí obalte omytá a osušená krůtí prsa. Osolte je a opepřete podle chuti.
Maso přesuňte do velké zapékací mísy. Všechnu zeleninu důkladně omyjte, očistěte a pokrájejte na kousky. Očištěné žampiony pokrájejte na plátky. Zeleninu a žampiony promíchejte s neoloupanými stroužky česneku, olejem, solí a pepřem. Maso obložte připravenou zeleninou a pečte v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.
Zdroj receptu: Albert