Dobře pohostit nečekanou návštěvu nemusí být žádné velké umění. Máme pro vás 3 skvělé recepty, které zvládnete připravit do 5 minut. Pokud u vaření myslíte také na to, jak ušetřit kromě peněženky i naši planetu, přinášíme další zajímavý tip.
Pokud se hosté ozvou s pár hodinovým předstihem, pravděpodobně ještě stihnete vymyslet, čím je pohostíte. Případně i nakoupit. Nejvíce času vám při přípravách na nečekanou návštěvu ušetří rychlý online nákup. Obtížnější variantou je, když se příbuzní nebo přátelé objeví za dveřmi s tím, že zkrátka měli cestu kolem. Abyste si při takové situaci nemuseli složitě lámat hlavu, co ke kávě nebo vínu přichystat, přinášíme tipy na tři rychlé recepty.
Nejen pro případ nečekané návštěvy se vyplatí mít doma pár balíčků sýra, bílý jogurt, tvaroh nebo čerstvou zeleninu. Neztratí se ani bagetky na dopečení. Chytrou kombinací těchto základních surovin dokážete bez velké námahy kulinářské divy. Pokud se při výběru potravin neohlížíte pouze na svou peněženku, ale chcete navíc udělat něco záslužného pro naši planetu, vyzkoušejte novou řadu mléčných produktů Miil, kterou koupíte na Rohlik.cz. Co je na značce tak speciálního? Je uhlíkově neutrální, Rohlik.cz její produkci kompenzuje například výsadbou stromů. Když se o takovou zajímavost podělíte s návštěvou, určitě jim bude o to víc chutnat.
Ředkvičková pomazánka s tvarohem
2 PORCE
150 g ředkviček
100 tradičního pomazánkového Miil
50 g měkkého tvarohu Miil
bagetka na dopečení
1 kávová lžička citronové šťávy
1 lžíce nakrájené pažitky
1 kávová lžička soli
50 g ředkviček nakrájíme na kostičky o hraně 3 mm. Zbytek nastrouháme najemno do mísy. Přidáme nakrájené ředkvičky, promícháme, stlačíme a slijeme přebytečnou vodu. Do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme.
Tzatziky
2 PORCE
300 g okurky hadovky
200 g bílého jogurtu Miil
1 oloupaný stroužek česneku
1 lžíce najemno nakrájeného kopru (je možné použít i sušený nebo tzaziky koření)
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Česnek najemno nakrájíme. Z okurky odkrojíme oba konce a podélně ji rozřízneme. Lžící vyškrábneme semínka a okurku nahrubo nastrouháme. Dáme ji do cedníku, ten položíme na misku a okurku osolíme. Zamícháme a necháme pár minut odstát, okurka pustí vodu. Okapanou okurku vymačkáme, smícháme v misce s jogurtem, česnekem, koprem, citronovou šťávou a olivovým olejem.
Caprese
1 PORCE
200 g zralých rajčat
1 mozzarella Miil
10 lístků bazalky
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
sůl
Rajčata nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na plátky, nebo natrháme na kousky. Na talíř střídavě pokládáme plátky rajčete a kousky mozzarelly. Přidáme nakrájené lístky bazalky. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme špetkou soli