Recept na nepečený cheesecake si vyžaduje méně námahy, ale pochutnáte si na něm stejně dobře jako na pečeném. Může se připravovat kdykoliv, protože se do něj hodí i mražené ovoce. Ovšem nejlepší je sáhnout po tom, co má zrovna sezonu.
Cheesecake není moderní výmysl, první zmínky o něm pocházejí ze starého Řecka a datují se do 5. století před naším letopočtem. Lékař Aegimus tehdy dokonce napsal knihu o umění výroby tvarohového koláče.
Jak připravit nejlepší cheesecake
Dnes už samozřejmě používáme modernější postupy, ale cíl je stejný - chceme si pochutnat. Přípravu cheesecaku lze rozdělit na několik částí. Jako první je na řadě korpus, na tento recept budete potřebovat:
- 200 g máslových sušenek
- 70 g másla
- 3 lžíce rumu
Sušenky rozdrtíme (ručně nebo v robotu) a rukou důkladně propracujeme s rozpuštěným máslem a rumem. Hotovou směs namačkáme do kulaté, pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 22 cm.
Teď si připravíme krém:
- 250 g tvarohu (v kostce)
- 200 g smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 200 g bílé čokolády
Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Vše dohromady vyšleháme do hladkého krému. Krém nalijeme na sušenky a uložíme do druhého dne do lednice.
Pak už zbývá jenom ovoce (může být i mražené), které zahřejeme v rendlíku, podle chuti osladíme a lehce zahustíme Solamylem. Ten je potřeba rozmíchat v malém množství vody. Chladným přelivem zdobíme na talíři každý díl dortu.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Nepečený cheesecake s ovocem
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz