Sezona medvědího česneku je v plném proudu. Protože za pár týdnů už medvědí česnek nebude k mání, zkuste si z něj teď připravit pesto, které v lednici vydrží o něco déle.
Pesto z medvědího česneku je ještě jednodušší než to klasické italské z bazalky, neboť si vystačíte pouze s trojicí surovin. Jen si dejte pozor, kde medvědí česnek sbíráte, v chráněných oblastech je to zakázáno.
Medvědí česnek: Připravte si svěží pesto, ochucené máslo nebo pikantní polévku
Jak připravit pesto z medvědího česneku
V porovnání s kuchyňským česnekem má ten medvědí jemnější chuť. Zkuste si z něj připravit báječné pesto. Na tento recept budete potřebovat:
- 120 g medvědího česneku
- 15 g soli
- 100 ml kvalitního rostlinného oleje (nejlépe panenského olivového)
Lístky česneku omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Zalijeme částí oleje a rozmixujeme tyčovým mixérem, ale můžeme jej také nasekat nožem nadrobno. Pak přidáme sůl, zbytek oleje a zamícháme.
Pesto urovnáme do skleničky a zalijeme olejem. Hrdlo skleničky otřeme čistou utěrkou a uzavřeme. V lednici prý vydrží až do další sezóny medvědího česneku. Jen si dejte pozor a po každém odebrání pesta zalijte zbytek olejem tak, aby nevyčnívalo a nepřišlo do styku se vzduchem.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Pesto z medvědího česneku
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz