Mezi nejpopulárnější vánoční cukroví patří polomáčené banánky z vanilkového těsta, které dělávaly i naše babičky. Lepí se marmeládou a po odležení se doslova rozplývají na jazyku.
Na polomáčené banánky je dobré používat mlýnek s nástavcem. Ale pokud ho nemáte, můžete zkusit vytvarovat těsto do požadovaného tvaru ručně a vroubky v banáncích jen nařezat. Není to nic složitého.
Jak upéct polomáčené banánky
Cukroví pečené doma má vždy lepší chuť. Pokud sáhnete po polomáčených banáncích z pudinkového těsta, které dělávaly naše babičky, určitě si pochutnáte. Na tento recept budete potřebovat:
- 4 vanilkové pudinky
- 500 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 130 g Hery
- 250 g Omegy
- 2 menší vejce
- 2 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva
Nejdřív si smícháme všechny sypké ingredience. Pak přidáme zbytek a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do mlýnku s nástavcem a uděláme malé banánky.
Banánky rozložíme na plech a upečeme při teplotě 170 °C dozlatova. Vychladlé banánky namažeme marmeládou a slepíme. Poté namočíme polovinu banánku v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Polomáčené banánky
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty