Prázdninové měsíce klepou na dveře a nám nezbývá dost času vyladit formu do plavek. Kromě cvičení bychom se totiž měli zaměřit také na zdravou a vyváženou stravu. Jak ale uspokojit touhu na sladké a nepřibrat? Pojďte si s námi připravit následující low carb recepty!
Všude kolem nás jsou čerstvé jahody, ředkvičky a další sezónní ovoce a zelenina, která přímo vybízí ke zpracování. Dnes si za pomoci šikovných low carb receptů připravíme takové dobroty jako jahodový dort, granolu s ořechy nebo ředkvičkové carpaccio.
Low carb cheesecake s jahodami
Ingredience na korpus:
12 lžic KetoLife Proteinového müsli fíky, datle a meruňky
3 lžíce arašídového másla
1 lžíce kakaa
Ingredience na krém:
500 g tvarohu
500 g mascarpone
4 lžíce čekankového sirupu
1 lžička vanilkového extraktu
1 pytlíček želatiny
Postup:
Ingredience na korpus rozmixujeme a namačkáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Želatinu připravíme dle návodu a smícháme s ostatními ingrediencemi na krém. Nalijeme na korpus a necháme alespoň hodinku ztuhnout v lednici.
Na závěr nakrájíme jahody na plátky, naklademe do řad na zatuhlý krém, zalijeme želatinou a necháme znovu ztuhnout, ideálně přes noc.
Low carb granola s ořechy a ovocem
Ingredience:
60 g ořechů (doporučujeme mix para ořechů, mandlí, makadamových ořechů a kešu, ale záleží na vaší chuti)
30 g proteinové müsli Ketolife „Fíky, datle a meruňky”
10 g strouhaného kokosu
1 lžička kokosového oleje
1 lžička skořice
jogurt nebo rostlinné mléko
nízkosacharidové ovoce, například borůvky
Postup:
Ořechy nasekejte na libovolně velké kousky a zlehka opražte (cca 3 min) na pánvi na kokosovém oleji. Průběžně je promíchávejte tak, aby se nepřipálily. Poté snižte teplotu, přisypte lžičku skořice a promíchejte. Po cca 1 minutě přimíchejte strouhaný kokos, směs proteinového müsli a nechte ještě minutu prohřívat za průběžného míchání. Následně stáhněte z plotýnky a nechte trochu vychladit.
Ořechy si nachystejte do misky už večer a ponořte je do vody. Díky tomu budou na druhý den v granole lépe stravitelné.
Ředkvičkové carpaccio
Ingredience:
6 ředkviček (můžete použít různé odrůdy pro větší barevnost)
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce bílého vinného octa
špetka Kotányi česneku z mlýnku
špetka Kotányi mořské soli z mlýnku
špetka Kotányi černého pepře z mlýnku
hrst čerstvé řeřichy
Postup:
Ředkvičky omyjte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Ředkvičky dochuťte česnekem z Kotányi mlýnku a nechte 10 minut odležet. Vinný ocet smíchejte s olejem, osolte a opepřete. Plátky ředkviček dejte na talíř, pokapejte připraveným dresinkem a posypte čerstvou řeřichou.
Zázračná aventurínové voda
Poradíme vám jednu takovou vychytávku. Vyrobte si vodu z avanturínu. Ta by se měla užívat pravidelně před každým jídlem. Tlumí totiž nadměrnou chuť k jídlu, čímž pomáhá dodržovat dietní režim. Avanturínovou vodu vyrobíte z minerálů, které nejprve dobijete na slunci. Následně vložíte do džbánu s vodou a necháte působit. Kameny po chvíli vyndáte a vodu můžete pít.