Vajíčková pomazánka
Suroviny:
5 ks vejce
2 - 3 lžic majonéza
100 g máslo
1 lžíce dijonská hořčice
80 g šunka
80 g řapíkatý celer
Postup:
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, žloutky vyjmeme a bílky usekáme. Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na jemné kousky a krátce podusíme na 1 lžíci másla. Šunku nakrájíme na jemné kostičky.
Změklé máslo utřeme s vychladlými žloutky a hořčicí dohladka. Potom vmícháme vychladlý celer, šunku, bílky a vše spojíme majonézou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
Vajíčkovou pomazánku s celerem mažeme na krajíčky tmavého chleba a podáváme ozdobené čerstvou zeleninou.
Zdroj: budget bytes