Zpěvák Pete Burns: 300 kosmetických zákroků z něho udělalo androgynní osobu bez možnosti nosit sluneční brýle

Pete Burns
Zdroj: Profimedia
Pete Burns založil osmdesátých letech popovou kapelu Dead or Alive.Pete Burns se sice hlavně soustředil na svou hudební kariéru, nikdy ale nezapomínal vyladit svůj výstřední vzhled, který se mnohdy stal terčem různých spekulací a posměšků.Kromě záliby v make-upu a parukách se naplno pustil do přeměny svého vzhledu pomocí skalpelu. Přiznal, že podstoupil téměř tři stovky kosmetických procedur, včetně čtyř operací nosu, voperování dvou sad lícních implantátů a četná zvětšení rtů+ 2 fotky+ 3 fotky

Pete Burns, který v osmdesátých letech založil popovou kapelu Dead or Alive, měl úspěšnou kariéru jako hudebník, zpěvák, skladatel a televizní osobnost. Jeho život byl však také naplněn tragédií, která nakonec vedla k úpadku jeho duševního i fyzického zdraví.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 02. 2024 16:00

Pete Burns se narodil 5. srpna 1959 v Port Sunlight, jenž se nachází nedaleko Liverpoolu. Jeho matka Eva přežila holokaust a potýkala se s duševní nemocí, zneužíváním návykových látek a sebepoškozováním. Jednoho dne tak Pete našel svou matku "s rozříznutými zápěstími a krví rozstříknutou po celé stěně".

Odchod ze školy

Během dětství si Burns vypěstoval lásku k umění a tvůrčí práci. Kromě kreslení a malování začal experimentovat s make-upem, barvou vlasů, šperky a výstředním oblečením. Jeho nekonvenční styl samozřejmě přitahoval pozornost spolužáků i učitelů, kteří "nedokázali ocenit jeho kreativitu".

Škola byla pro něho ještě náročnější v tom, že odmala hovořil se svou matkou německy. Děti ze sousedství tak často před jejich domem hajlovaly. A tak se ve čtrnácti letech rozhodl své vzdělávání ukončit. Místo toho nastoupil do obchodu s gramodeskami, který se záhy stal místem podobně smýšlejících lidí jako byl Pete. V roce 1977 se připojil ke kapele Mystery Girls, která však absolvovala jen jedno vystoupení. O dva roky později se přidal k Nightmare in Wax, z čehož se později vyklubal projekt Dead or Alive.

Posedlost vzhledem

Pete Burns se sice hlavně soustředil na svou hudební kariéru, nikdy ale nezapomínal vyladit svůj výstřední vzhled, který se mnohdy stal terčem různých spekulací a posměšků. Navzdory tomu, že se v roce 1978 oženil se stylistkou Lynn Corlett, jeho androgynní podoba vyvolávala neustálé dohady o jeho sexualitě a genderové identitě.

S postupem času začal podstupovat plastické operace. Vše začalo jakousi "boulí" na nose. Zákrok byl však tak zpackaný, že mu do smrti znemožnil nosit sluneční brýle. Kvůli tomu ale rozhodně nehodlal přestat. I po odchodu do "důchodu" v roce 2002 zůstal posedlý tím, jak vypadá. Přiznal, že podstoupil téměř tři stovky kosmetických procedur, včetně čtyř operací nosu, voperování dvou sad lícních implantátů a četná zvětšení rtů. Tím se mu ale vážným způsobem zhoršil zdravotní stav.

Vážné zdravotní problémy

Burnsovi se v obličeji a rtech vyvinuly infekce, což vyžadovalo další zákroky. Také se mu v srdci, nohou a plících vytvořily krevní sraženiny, coby vedlejší účinky léků. A aby toho nebylo málo, léky na ředění krve mu doslova zničily chrup. On sám si byl vědom rizik, ale nedokázal tomu odolat.

Pak ale musel vydžet i to, že se mu na kůži dělaly otevřené rány, z nichž vytékala jakási žlutá tekutina (zejména v oblasti obličeje). K tomu se ještě přidaly deprese a pokusy o sebevraždu.

Konec manželství a nový vztah

Pete se se svou ženou rozvedl po osmadvaceti letech. Bylo to oboustranné rozhodnutí. Burns si poté začal s mužem jménem Michael Simpson, ktrerý je známý hlavně z reality show. Jejich partnerství jim však vydrželo jen deset měsíců. Během té doby byl Pete zadržen za fyzické napadení svého partnera, když ho viděl v jednom baru s jiným mužem.

I přes snahu vrátit se na výsluní, byly Burnsovy poslední roky jenom trápením. Po zpackané operaci rtů mu vyplatili odškodné ve výši 600 000 dolarů.To ale ani zdaleka nepokrylo jeho obrovské dluhy. V roce 2014 tak vyhlásil osobní bankrot. Následující rok ho vystěhovali z bytu, neplatil nájemné. Simpson se poté k němu vrátil a zůstal po jeho boku až do konce. Pete Burns zemřel 23. října 2016 na masivní infarkt, jenž způsobila plicní embolie. Bylo mu 57 let.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Pete Burns
Grunge.com: Tragic Details About Pete Burns

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Související články

Další články