Masové knedlíčky
Suroviny:
200 g vychlazených kuřecích prsou bez kůže
200 g vychlazené smetany min 31%
1 kávová lžička soli
2 lžíce najemno nakrájených bylinek / tymián, rozmarýn, pažitka /
špetka mletého muškátového oříšku
1 stroužek utřeného česneku
2 l vody
1 lžíce soli
Postup:
Maso nakrájíme na menší kousky a společně se smetanou, kávovou lžičkou soli, česnekem a muškátovým oříškem rozmixujte dohladka. Vmícháme nakrájené bylinky a dáme na 20 minut do lednice.
Přivedeme k varu 2 l vody spolu se lžící soli a lžičkou do ní vykrajujeme knedlíčky z hotového těsta, lze také v ruce vytvarovat do preferovaného tvaru. Do vody dáme vždy tolik knedlíčků, aby voda stále vařila a knedlíčky byli v jedné vrstvě. Vaříme je 1,5 minuty. Poté je vložíme na 1 minutu do misky se studenou vodou a ochlazené dáme stranou do mísy, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem.
Zdroj: Pivovarská restaurace OSSEGG