Nejhezčí vzdušné modely léta 2024: V perforovaných, krajkových nebo háčkovaných kouscích stylově ukážete kůži

Nejhezčí vzdušné modely léta 2024: V perforovaných, krajkových nebo háčkovaných kouscích stylově ukážete kůži
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Háčkované kalhoty, Bonprix, 599 KčSukně z prořezávané krajky, H&M, 1 159 KčHáčkovaná blůza, Reserved, 699 KčHáčkovaná sukně s volánem, Reserved, 1 399 Kč+ 21 fotek+ 22 fotek

Trendy módní kousky letní sezóny 2024 sází na lehkost, odvahu a vzdušnost. Mezi trendy tak míří různě perforované módní hity. Ať už soustava otvorů vznikla háčkováním, prořezáváním nebo díky krajce, neodolatelně a letně vypadají všechny aktuální varianty.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 17. 05. 2024 05:00

Není to jen háčkování, které právě okouzlilo tvůrce módních trendů. Rozhodně ale patří kousky vzhledem věrně připomínající poctivou ruční práci k nejvýraznějším modelům nadcházející letní sezóny. Háčkované či drhané tak můžete mít tentokrát úplně vše, včetně kabelky.

Milovaná madeira nestárne

Do popředí se díky stoupajícím teplotám ale opět vrací také tzv. prořezávané krajky. Obšité otvory nabízí typ zvaný madeira. Nepatří k tolik odhalujícím variantám, perforace ale obvykle tvoří velmi líbivé motivy a jakýkoliv model tato úprava zjemní a zženští. Samozřejmostí by tak v každém letním šatníku měly být alespoň jedny madeirové šaty, doplnit je letos můžou i sestavy šortek a blůzy, které můžete nosit samostatně i jako celý outfit.

Odhalené modely jen pro odvážné

Velmi osobitý vzhled nabízí modely ze síťoviny, ty mají opravdu nepřehlédnutelné otvory a jen tak pod ně už nic neskryjete. Nosí se přes plavky, nově ale klidně i do města přes vhodnou podprsenku a mikro šortky. Samozřejmostí pro nošení takových modelů je ale dokonalá figura i dostatek odvahy.

Precizní prořezávání od hlavy k patě

Velmi efektní mohou být i modely z dalších druhů perforovaných materiálů. Laserově přesné řezy propracovaných vzorů střídajících textilii a otvory zdobí nyní mnoho velmi vyhledávaných kousků. Takto efektní mohou být šaty, sukně i kalhoty, blůzy nebo tílka, které skvěle vynikají na lehce opálené kůži nebo je můžete nosit přes kontrastní topy a nechat tak soustavu precizních otvorů vyniknout i na výrazně barevném podkladu.

Perforované tenisky hitem léta

A otvorům tentokrát neunikla ani obuv. Efektně vyhlíží tenisky s perforovanými partiemi nebo kompletně dírkované balerínky. Výjimkou letos nejsou ani modely sandálků či espadrilek s háčkovanými prvky.

Zaujal vás trend plný perforací? Prohlédněte si naše tipy na nákupy v přiložené fotogalerii.

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články