Zavařená strouhaná jablka bez přidaného cukru: Ideální pomocník na pečení štrúdlu

Máte doma tolik jablek, že přemýšlíte nad tím, jak je uchovat co nejdéle? Zkuste je nastrouhat a zavařit. Recept je mimořádně jednoduchý, budete potřebovat pouze jablka. Pak po nich můžete kdykoliv sáhnout a použít je třeba na štrůdl.

Jana Jánská
Jana Jánská 22. 09. 2023 15:00

I když se někdy říká, že jablíčka stačí zavařovat po dobu 15 minut, lepší je dopřát jim trochu víc času. Klidně i 45 minut. Pak by se vám neměla pokazit ani jedna sklenice s touto dobrotou.

Jak zavařit strouhaná jablka

Zavařená jablka jsou báječná v tom, že po nich můžete kdykoliv sáhnout a použít je na pečení štrůdlu nebo pod maso. Na tento recept budete potřebovat jenom jablka.

Očistíme je, zbavíme jádřinců, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka namačkáme do čistých sklenic. Neplníme úplně po okraj, ale necháme kousek místa.

Okraje očistíme, pořádně otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme asi 45 minut při 80 °C. Pozor na cukr, jablíčka nesladíme, protože ráda kvasí.

Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Strouhaná jablíčka k zavaření
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články