Málokdo by to do nich řekl, ale herci Hynek Čermák (49), Petr Čtvrtníček (58) a Richard Genzer (55) propadli podnikání u stánku, kde si ve chvílích volna čistí hlavu. Společným rysem jejich nového hobby je také to, že se mu začali věnovat v době pandemie koronaviru, kdy nemohli hrát. Dali byste si raději palačinku od Geni, Čermákova macka nebo klobásu od Čeňka Strnada?
Jsou úspěšní, národem milovaní a práce mají dostatek. Dvouletá pauza v kulturním dění je ale přiměla věnovat se něčemu úplně jinému. Až zase budete stát u stánku a dávat si palačinky nebo klobásy, možná vás jejich známá tvář za pultem mile překvapí.
Petr Čtvrtníček jako uzenář Čeněk Strnad
Herec Petr Čtvrtníček se pravidelně mění v uzenáře Čeňka Strnada a se stánkem objíždí společenské akce. Jak prozradil v rozhovoru pro Lifee.cz, podnikání rozjel společně se svým tátou během prvního lockdownu.
„Já to nedělám pro sebe, já to dělám pro lidi – přesně, jak říká Ivan Horník z naší hry Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" vysvětluje Petr Čtvrtníček, kterému primárně nejde o zisk, byť si pro dobrý pocit nějakou tu korunu vydělat musí.
„Pochopitelně, že kdybych byl v mínusu, tak by to nebyl tolik radostný koníček. Nemůžu říct, že je to úplně levné, ale můžu vám říct, že je to pořád levnější než motokros," naznačuje herec. V plusu prý občas bývá a to ho dokáže potěšit. „Někdy mám dokonce tržbu větší, než má za den hlavní osvětlovač na natáčení," dodává komik s humorem sobě vlastním.
Hynek Čermák prodává Čermákovy macky
Také herec Hynek Čermák propadl kouzlu uzenin a pravidelně se objevuje na zámku Kratochvíle. „Dělám klobásy už dlouho. Mám takový stánek a tam je prodávám, protože herci v létě nemají dost práce," vysvětlil Čermák v talk show 7 pádů Honzy Dědka, „dělám klobásy nebo točím pivo, potom uklízím, co se namane. Na zámku je potřeba se o lidi postarat."
Klobása, kterou na Kratochvíli v létě prodával, dostala jméno Čermákův macek. Původ zvláštního názvu je prostý. „Moje žena se jmenuje Čermák Macková - můj tchán je Macek, respektive je Macko, ale je to velký chlap. A ta klobása se jmenuje po něm," smál se Čermák a připustil, že macek příliš dobře na odbyt nejde. Důvodem je vyšší cena - stál 66 korun, „vzhledem k cenám, které na Kratochvíli máme, to byla luxusní záležitost a málokdy se to prodalo. Protože tam párek v rohlíku stál 15 korun."
Herec, známý rolí drsňáků, vaří rád a s chutí. „Rád dělám nejen klobásy, ale i steaky, a dělám je v ohni. Kdysi jsem pekl i bábovky, když byly děti malé. To mě bavilo. Dneska třeba peču chleba," ozřejmil.
Richard Genzer má stánek s palačinkami
Komik Richard Genzer si zase u svého kamaráda na Píšťanském jezeře nedaleko Litoměřic zařídil palačinkárnu. Stánek pojmenoval jednoduše a výstižně Palačinky "U Geni". Zásadní pro něj byla investice do kruhového sporáku, na kterém se pokrm vyrábí.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
„Koupil jsem si to, protože nebylo co dělat," osvětlil Genzer v Show Jana Krause. Také on se začal nevšednímu podnikání věnovat během pandemie a podle ohlasů fanoušků neměl nikdy problém se s nimi vyfotit nebo jen poklábosit o počasí.
„Když jsem tu byl poprvé, tak jsem tady zametal a jedna paní se hned omlouvala, jako že se tady něco točí a ona leze do záběru. Ne paní, já tady jenom zametám. A kde máte ty kamery? ptala se. Ne, já tady jenom zametám,“ smál se známý bavič v rozhovoru pro Děčínský Deník.