Královské sestry: Kate Middleton a dánská princezna Mary mají nejen stejný vkus, ale také podobný životní příběh

Kate Middleton a dánská princezna Mary jsou jako sestry: Mají nejen stejný vkus, ale také podobný životní příběh
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Kabát značky Holland Cooper, který letos v lednu oblékla Kate na návštěvě Liverpoolu, nápadně připomínal kousek, po kterém sáhla Mary v roce 2019 v Texasu.Tehdy se budoucí dánská královna zahalila do svrchníku značky Baum und Pferdgarten.Obě dámy si pak užily dokonce naprosto stejné šaty od značky Beaulah. Kate je vynesla na setkání se zdravotníky v roce 2020......Mary o rok dříve na návštěvě Indonésie.+ 10 fotek+ 11 fotek

Obě si jako obyčejné smrtelnice vzaly následníka trůnu, obě s grácií vychovávají jeho potomky a obě mají také podobný vkus, co se týče oblečení. Řeč je o britské princezně Kate (41) a dánské princezně Mary (51). Jak moc jsou si tyto dvě urozené dámy podobné, je chvílemi až zarážející.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 04. 2023 08:00

Za "královské sestry" ostatně označil Kate Middleton a korunní princeznu Mary také sám věhlasný módní návrhář Karl Lagerfeld v rozhovoru pro Huffpost.com. A měl k tomu doslova hmatatelný důvod. Obě dámy se totiž nejen pyšní dlouhými kaštanově hnědými vlasy, nezvykle štíhlou figurou a elegantními rysy ve tváři, ale také se vzájemně inspirují, co se vynesených módních kousků týče. Díky outfitům pak platí ve svých domovinách za ikony stylu.

Princezny Kate a Mary se střídají v nošení podobných outfitů

Že se Mary stala pro Kate zdrojem inspirace (a obráceně), dokazuje například outfit, který princezna z Walesu oblékla na lednovou oficiální návštěvu Liverpoolu. V přímořském městě se objevila v dlouhém elegantním kabátu značky Holland Cooper. Tento kousek velmi připomínal kostkovaný svrchník značky Baum und Pferdgarten, jejž oblékla princezna Mary v roce 2019 při návštěvě Texasu. Tehdy se pro změnu hovořilo o tom, že si manželka prince Frederika "vypůjčila" svůj look z šatníku Kate nebo Meghan Markle.

A podobné kousky mají princezny ve skříni, i co se týče šatů. Zatímco vévodkyně z Cambridge se objevila v modrých vzorovaných šatech Beaulah s bílým límečkem na setkání se zdravotníky v roce 2020, Mary stejný oděv oblékla v Indonésii o rok dříve.

Po šatech od téhož výrobce sáhly obě urozené dámy také při další příležitosti. Manželka prince Williama zvolila růžovou variantu elegantního modelu pro tenisový Wimbledon v roce 2021, zatímco Mary se v krémové verzi objevila na vernisáži na zámku Frederiksborg o rok dříve.

Princezny Kate a Mary: Spokojené mámy a budoucí královny

Obě dámy se od sebe neinspirují jen tak náhodou. Znají se totiž již od roku 2011, kdy společně poobědvaly v Kodani, a potkávají se pravidelně na státních návštěvách. A nejspíš si mají o čem povídat. Když pomineme téma módy, obě pojí také podobný osud a rodinná konstelace.

Zatímco Kate potkala britského následníka trůnu Williama během studia historie umění na univerzitě v St. Andrews, australská rodačka Mary narazila na prince Frederika v baru při olympijských hrách v Sydney v roce 2000. V tu dobu ještě netušila, kdo je ten mladík, s kým se tak zapovídala, neboť se jí představil jen jako Fred z Dánska.

Jejich románek ale prozrazení princovy totožnosti ustál a vystudovaná právnička Mary se brzy přesunula do Evropy, kde se roku 2004 za svého milého vdala. Kate si na sňatek s Williamem musela počkat devět let. Obě jsou nyní také spokojenými matkami. Kate má se svým chotěm tři děti - George (9), Charlotte (7) a Louise (5), Mary pak s Frederikem syna Christiana (17), dceru Isabellu (16) a dvojčata Vincenta a Josephine (12).

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články