Vzpomínky na Ivetu Bartošovou: Slováček popisuje její vztah se Sepešim, Brzobohatý vypozoroval podobnost se Štaidlem

Vzpomínky na Ivetu Bartošovou: Slováček popisuje její vztah se Sepešim, Brzobohatý vypozoroval podobnost se Štaidlem
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Zpěvačka Iveta Bartošová se svým osudovým mužem Ladislavem Štaidlem.Ladislava Štaidla si v minisérii Iveta zahrál Ondřej Brzobohatý.Seriálovou Ivetu ztvárňuje Anna Fialová.Ondřej Brzobohatý říká, že jeho fyzická podoba se Štaidlem ho zaskočila.+ 9 fotek+ 10 fotek

Na platformě Voyo startuje 5. května druhá řada úspěšného seriálu Iveta, který mapuje životní osud tragicky zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové (†48). Její životní lásku, skladatele Ladislava Štaidla, si zahraje Ondřej Brzobohatý (40). Dalo se zpěvaččině sebevraždě zabránit? Pro magazín Lifee.cz promluvil o jejím konci Felix Slováček.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 05. 2023 12:00

Muzikant Ondřej Brzobohatý se s osobností Ladislava Štaidla, kterého v seriálu velmi autenticky ztělesnil, srovnávat zdráhá. „Možná jsme měli podobný smysl pro humor, protože si z dětství pamatuji, že byl obrovsky zábavný. Některé písně, které od něj znám, jsou krásné a nepřísluší mi se s ním srovnávat. Jsem velmi rád, že jsem tuto roli dostal a že ji můžu hrát, protože jsem Láďu měl rád a znal jsem ho - rodinně," říká Ondřej v pořadu LifeeTalk. Dodnes je prý s dětmi Ladislava Štaidla ve spojení.

Ondřej Brzobohatý našel se Štaidlem fyzickou podobu

S láskou Ivety Bartošové ovšem našel fyzickou podobu. „Samozřejmě, že jsme si podobní - mám také takový ten krabicový buldočí obličej. Když jsem se jako Láďa viděl poprvé, vyděsilo mě to. Domalovali mi obočí a já přimhouřil oči, které on také míval. Ve vlasech mi udělali patku a vzadu deku. Vyfotil jsem se a napsal jsem mámě: ,Mami, nechceš mi něco vysvětlit?'" vypráví Ondřej, jehož poznámce se prý Hana Gregorová od srdce zasmála.

Tragickému konci Bartošové nešlo podle Slováčka zabránit

Premiéru druhé řady seriálu Iveta si v pražské Lucerně nenechal ujít ani saxofonista Felix Slováček, který mladičkou zpěvačku provázel už v začátcích její kariéry. „Ze začátku k nám s Petrem Sepešim chodili a drželi se za ručičku. Seděli jsme hodiny u klavíru, ať už v karlínském rozhlasu v Áčku, nebo u nás doma. Písnička nevznikne hned, a když už vznikne, potom se rodí interpretace, jak tomu dodat sílu, aby se přenesla na posluchače," popisuje v rozhovoru pro Lifee.cz známý muzikant.

Sebevraždě, kterou Iveta Bartošová ukončila svůj život, se podle Slováčka zabránit nedalo. Nedokážu to posoudit, ale zabránit se tomu asi nedalo. Kdyby se nestalo tohle, stalo by se něco jiného. Když se člověk dostane na dráhu alkoholu, tak skoro všichni skončí špatně," míní Slováček.

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články