Zvířecí vzory vládnou podzimu 2024: Naučte se je kombinovat podle rad stylistky

Outfit se saténovou sukní v elegantním stylu sestavený stylistkou Nikolou Markovou. Saténová sukně s leopardím vzorem, Stradivarius, 699 KčZákladní černé sako, Zara, 1 199 Kč Černý rolák, Reserved, 1 799 Kč+ 49 fotek+ 50 fotek

Džungle ve městě? Módní trendy na podzim/zimu 2024 hlásí návrat zvířecích vzorů a těm se bude věnovat i stylistka Nikola Marková v novém díle pořadu 3 minuty stylu. Jak tyto výrazné potisky kombinovat s dalším oblečením a které barvy vybrat na vytvoření outfitů? Nechte si poradit od expertky. 

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 19. 09. 2024 06:00

Zvířecí vzory vládnou kolekcím již po celá staletí a přestože leopard vede, návrháři si v sezóně podzim/zima 2024 oblíbili také potisky s motivem hadí, zebří a hovězí kůže.

Základní pravidlo zní: Pokud si se stylingem tak výrazného printu nejste jistí, nepřehánějte to. Nikdy nekombinujte různé vzory mezi sebou. Nechte pozornost jen danému kusu oblečení se zvířecím vzorem a zbytek outfitu dolaďte nejlépe do jedné barvy.

Saténová sukně se zvířecím vzorem

Taková saténová leopardí sukně vám bude skvěle sedět s černým rolákem nebo sakem a boty na podpatku. Takovou kombinací navíc docílíte elegantního looku. Zkombinovat ji můžete ale i s koženou bundou a bílým tričkem nebo mikinou s nápisem a teniskami. Její styling je opravdu jednoduchý. Jde sice o výrazný, ale zároveň nadčasový kousek.

Tip stylistky: Buďte minimalisté i v džungli. Při sestavování outfitu se nejlépe držte barev, které se objevují v printu. U zvířecích vzorů je to nejčastěji černá, bílá, hnědá a béžová. Můžete si tak pohrát i s jejich odstíny a zjemnit tak celkový dojem.

Styling s kalhotami se zvířecím vzorem

Stejně tak dobře jako sukni můžete kombinovat i kalhoty se zvířecím vzorem. S bílou košilí, sakem a mokasíny můžete vyrazit i na pracovní oběd.

Tip stylistky: U kalhot si ale dejte pozor na střih, narozdíl od sukně už nemusí být tak lichotivé. A to obzvlášť, pokud máte silnější stehna.

Vzor hovězí kůže je trendem podzimu 2024

Novinkou v trendech jsou zvířecí bundy a kabáty. Zejména ty s potiskem připomínající hovězí kůži. V kombinaci s elegantními černými kalhotami nebo džínami a bílým topem bude celý outfit vypadat cool. V každém případě se jedná spíše o trend než o nadčasový kousek, který vás bude bavit několik sezón.

Tip stylistky: Za každou cenu se vyhněte leopardím plyšovým bundám, které nevypadají nijak cool a jejich dojem je spíše laciný.

Zvířecí vzor si rozumí s džínovinou i kůží

Ať už sáhnete po šatech, sukni, bundě nebo kalhotách, nemusíte se bát ani experimentů. Tyto zvířecí vzory si krom minimalismu dobře rozumí i s džínovinou nebo klasickou kůží. A nosit je tak můžete jak elegantně tak sportovně.

Leopardí vzor si rozumí s červenou

Leopardí vzor si překvapivě dobře rozumí i s červenou. A tak pokud jste v módě jako ryba ve vodě, nebojte se kombinace s červeným kardiganem, modrou košilí a červenými teniskami nebo například černým kabátem, svetrem a trendy vínovými doplňky.

Doplňky se zvířecím vzorem doladí jednoduchý outfit

Nikdy nic nezkazíte doplňkem. A tak sáhněte třeba jen po zvířecích botách, jako jsou leopardí baleríny nebo hadí kozačky. Sáhnout můžete také po kabelce s nenápadným zvířecím vzorem nebo jen třeba celý look doplňte šátkem. Takový kousek bude jen třešničkou na dortu vašeho oblíbeného outfitu.

Na outfity se můžete podívat nejen ve videu, ale i v naší galerii, kde najdete i konkrétní tipy.

Související články

Další články