Bramborová polévka jako od babičky: Jednoduchý recept s houbami zahřeje nejen na podzim

Bramboračka je typická česká polévka, která se navíc hodí na chladnější podzimní dny. Zkuste si ji připravit jednoduše, ale chutně, přesně podle receptu našich babiček.

Jana Jánská
Jana Jánská 27. 10. 2023 15:00

Bramborová polévka čili bramboračka se vaří snad v každé rodině. Základem je kořenová zelenina a samozřejmě houby. Výsledek by prý měl být tak hustý, že v polévce bude stát lžíce...

Jak uvařit bramborovou polévku

Příprava bramboračky není nic složitého, důležité je mít po ruce správné suroviny. Na tento recept budete potřebovat:

  • 4 brambory
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel (nebo trochu mražené zeleniny do polévky)
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar
  • sůl
  • majoránka
  • bobkový list
  • česnek
  • houby (podle chuti)

Z másla a mouky připravíme jíšku. Necháme ji stranou. Brambory nakrájíme na kostičky, zeleninu a houby na menší kousky. Brambory vaříme ve vývaru do změknutí, pak přidáme zeleninu a houby. Polévku zahustíme připravenou jíškou, přidáme majoránku, sůl a bobkový list a povaříme. Před koncem varu ještě bramboračku dochutíme prolisovaným česnekem.

Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Bramborová polévka od babičky
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články