Edita (32): Dlouholetý kamarád se stydí za to, jak vypadám. Zaslechla jsem ho, jak mě pomlouvá v baru

Příběhy o životě: Dlouholetý kamarád se stydí za to, jak vypadám. Zaslechla jsem ho, jak mě pomlouvá v baru
Zdroj: Freepik

Edita je krásná žena, která svoje kila navíc umí nosit. S kamarádem často rozebírá život u lahve vína. Ale jen doma, do společnosti kamarád chodit nechce. Jednou ho potkala v baru a nemile ji překvapila jeho reakce.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 15. 08. 2024 07:00

No jo, každá nemůžeme být Miss. Mám se ráda. A jaká jsem? Ostatní říkají, že vtipná a chytrá. Prý mám krásné oči a slušivý účes. Svých 130 kg umím nosit s grácií. Umím se obléknout tak, aby to vypadalo šik a nebylo nudné.

I když mám nadváhu, mám se ráda

O muže jsem nikdy neměla nouzi a naštěstí těch, co mají rádi mé oblé tvary, bylo vždy dost. Na svou váhu jsem zvyklá. Vlastně už v první třídě jsem byla podle fotek oproti svým spolužákům obrovská a ještě mě rodiče oblékali jako důchodkyni. Všichni měli kalhoty a pletený svetr, jen já kostkované šaty nebo plisovanou sukni s halenkou. Moje dětství mi dodnes rezonuje v uších: Editka pěkně papá. To máme radost, jen si přidej, Editko.

A jídlo mám ráda dodnes. Ráda chodím do restaurací a ochutnávám místní speciality. Nemám pocit, že bych se přejídala. Spíše jsem mlsná a v kombinaci se sedavým zaměstnáním se mě kila drží. Víkendy trávím aktivně. S partou kamarádů vedeme oddíl dětí. Jezdíme s nimi do přírody a v létě pořádáme příměstský tábor. Tato hravá část mého života vyrovnává tu profesní, která je plná pravidel. Jsem finanční analytik.

S kamarádem jsme se scházeli výhradně doma

V pracovních dnech se vracím domů navečer. Minimálně třikrát v týdnu se vidím se sousedem Ivanem, jsme dlouholetí kamarádi. Rozebíráme spolu u lahve vína všechno možné - problémy v práci, s rodiči, vztahy a pomáháme si. Já mu třeba upeču bábovku a on mi spraví kapající kohoutek. Ale vídáme se výhradně doma. Několikrát jsem navrhla: "Ivane, a co zajít do kina nebo na večeři?" Ne. Můj nápad se nikdy nesetkal s nadšením. Kamarád pokaždé odvětil, že si můžeme pustit film v televizi nebo si jídlo nechat dovézt domů. Tak jsem to neřešila.

Časem se z našich domácích setkání stala tradice. Zkraje jsem k Ivanovi chodila v pracovním oblečení, ale za pár let jsme seděli u jednoho z nás na gauči v teplákách a vytahaném tričku. Prostě pohodlně. Proč se několik hodin tlačit v těsné sukni? Nutno podotknout, že jsme se oba plácali ve vztazích, a tak nás bavilo rozebrat situaci a pohled na věc nezúčastněnýma očima.

Pochopila jsem, že se za mě stydí

Co se mi však minulý týden nestalo. Potkala jsem Ivana v baru. Seděl tam sám a já tam zašla unavená z nákupů s cílem dát si drink, než vyrazím domů. Kamarád mě pozdravil, ale vypadal, že nechce, abych si přisedla. "To je náhoda, Edit, pardon. Nemám čas, čekám na kamarády. Za minutku jsou tu," nervózně poposedával Ivan. Chtěla jsem s ním prohodit pár slov, než dorazí, ale kamarád byl jak na trní a stále se otáčel. Ještě jsem u něho stála, když dorazili kamarádi.

Rozloučila jsem se a při odchodu jsem zaslechla poznámky na svůj vzhled a hlavně váhu. Bohužel nelichotivé až urážející a vedl je Ivan. V tu chvíli mi došlo, proč se mnou tráví čas jen doma a nikdy ne ve společnosti. Styděl se za mě. Neunesl by, kdyby ho někdo viděl ve společnosti tlusté ženy. Nedej bože, kdyby si někdo náhodou myslel, že tvoříme pár. Tak povrchní můj mnohaletý kamarád byl. Vlastně je. Hodila jsem to za hlavu. Podobných poznámek jsem v životě už slyšela tolik, že mě to nerozhodí. Ale Ivan je pěkná sketa.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články