Filip (33): Přítelkyni pálí dobré bydlo. Místo toho, aby byla vděčná za víkendy na gauči, mě pořád někam tahá

Příběhy o lásce: Přítelkyni pálí dobré bydlo. Místo toho, aby byla vděčná za víkendy na gauči, mě pořád někam tahá
Zdroj: Freepik

Filip je pohodář a netouží po aktivním životě. Po pracovním týdnu plném shonu si o víkendu rád odpočine. Ideálně doma u televize. Jeho přítelkyně Johana už je ovšem na Filipův volnočasový program alergická.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 05. 07. 2024 11:30

To byl zase týden. Od pondělí do pátku jsem řešil jeden problém za druhým. Dělám referenta zásobování. Osm hodin denně komunikuji s lidmi, řeším konflikty a snáším tlak od vedení v případě, že zboží uvázne na cestě a není dodáno včas.

Mám rád svůj pohodový životní styl

A protože jsem nikdy nikam moc nechodil, dlouho jsem neměl ani žádnou partnerku. Vlastně jsem ji ani nehledal. Rád si zahraju hry na počítači a zajdu s kamarády na pivko. Mám rád svůj pohodový život. Práce, zábava a odpočinek. Víc k životu nepotřebuji. Takže prostředí, kde se pohybuji, je dost omezené a ženy se v něm nevyskytují. Nicméně před třemi lety jsem si začal v práci povídat s uklízečkou. Než jsem se sbalil, ona už začala šůrovat kanceláře.

Dali jsme se do hovoru, pak z toho bylo rande a v současné době už spolu dva roky bydlíme. Johana je o necelých deset let mladší. Je hezká a není moc chytrá. Vlastně mi to vyhovuje. Kouká na mě jako na svatý obrázek. Jsem pro ni odborník. Johana má jen základní školu a moc dobře ví, že víc než úklid nebo pomocnou práci v obchodě dělat nemůže. Ale jinak je to prima slečna. Je vtipná, hodná a krásně se o mě stará.

Přítelkyně se mnou ráda lehávala na gauči

Vlastně bych ani žádnou emancipovanou intelektuálku nechtěl. Musel bych se snažit, abych jí stačil. Takto jsem já ten uctívaný a je dobře, když žena ke svému muži vzhlíží. A to Johana dělá a často mi to i říká. Vždy mě obejme a poví mi: "Filípku, nikdy jsem si nemyslela, že budu mít tak skvělého chlapa, jako jsi ty. Chytrého, na vysoké pracovní pozici a ještě ke všemu tak štědrého."

No jo, má se se mnou Johana dobře. Bydlí u mě, vše platím já. Ona občas zaplatí nákup nebo nějakou drobnost a ostatní má pro sebe. Její plat uklízečky je směšný. Já si vydělám mnohonásobně víc. Peníze řešit nemusím. Vlastně toho k životu moc nepotřebuji. Když vše poplatím, zbude nám tolik, že to ani neutratíme. Jenže poslední dobou ani to, že si Johana se mnou bezstarostně žije, nestačí. Do našeho soužití přibyly hádky.

Přítelkyně se najednou chce bavit

První rok Johaně nevadilo se mnou ležet na gauči a koukat na televizi. Mezi filmy jsme se mazlili nebo souložili, na stole jsme měli papkání a něco dobrého k pití a bylo nám fajn. Jenže Johana je mladá a poslední dobou na mě tlačí, že nechce o víkendu hnít doma. Chce se bavit. Chce, abych s ní šel na diskotéku nebo do klubu. Ale tam já nikdy nechodil, nebaví mě to.

"Filipe, chováš se jako důchodce. To je k nevydržení. Každej víkend na gauči. Občas v pohodě, ale furt? Sakra, zvedni zadek a pojď něco dělat. Cokoliv. Nebo se tady zblázním!" slyším každé sobotní odpoledne. Navrhl jsem Johaně, aby zašla na diskotéku s kamarádkou. Já se měnit nebudu a už vůbec nebudu dělat to, co mě nebaví. Buď se mnou Johana bude a ráda. Nebo ať se odstěhuje. Naprosto jednoduché počty.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články