I když v České republice dosud panovala tropická vedra, už brzy budeme moci bez obav znovu žhavit gril. Co vyzkoušet krkovici v pivní marinádě s medem?
Příprava tohoto receptu vám kvůli dlouhému marinování zabere více než čtyři hodiny. Jakmile ale bude maso připravené na gril, máte večeři doslova za chvilinku. Tak s chutí do toho. A nezapomeňte si otevřít nějaké to dobře vychlazené pivečko.
Grilovaná krkovice v pivní marinádě s medem
Na 4 porce budete potřebovat: 4 plátky vepřové krkovice Albert Královské prémium, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 ml piva Jarošovská IPA, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci medu, 2 stroužky česneku
Příprava: Všechny 4 plátky krkovice vložte do mísy, osolte je a opepřete z obou stran. V menší misce smíchejte 4 lžíce oleje, vlijte 100 ml piva, přidejte 2 lžíce balzamikového octa, lžíci dijonské hořčice, lžíci medu a prolisované 2 stroužky česneku. Připravenou marinádou přelijte maso a nechte alespoň 4 hodiny marinovat v lednici.
Rozpalte gril. Krkovičku vyjměte z marinády a grilujte 5 minut z každé strany dozlatova. Ihned podávejte. Nejlépe si ji vychutnáte se sklenicí vychlazeného jarošovského piva. Ideální večeře pro tatínky je tu!
Zdroj receptu: Albert