Vražda v rodině: Kitty Menendez a jejího manžela chladnokrevně zastřelili vlastní synové

Vražda v Beverly Hills: Kitty Menendez a jejího manžela rozstříleli brokovnicemi vlastní synové
Zdroj: Profimedia

Jose a Kitty Menendezovi byli zámožný pár z Beverly Hills. Když 20. srpna 1989 jejich synové Lyle a Erik zavolali na tísňovou linku, že je doma nalezli mrtvé, zprvu vše ukazovalo na loupežné přepadení. Pak ale vyšla najevo hrůzná pravda. Smrt Joseho a Kitty měli na svědomí právě jejich vlastní synové. Co je k tomu vedlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 05. 2023 11:00

Lyle a Erik si žili jako v bavlnce, přesto rozhodli se, že své rodiče zavraždí. Prý je týrali takovým způsobem, který nebylo možné vydržet.

Rozvod rodičů

Mary Louise "Kitty" Andersen se narodila 14. října 1941 v Oak Lawn ve státě Illinois jako nejmladší ze čtyř sester. Její otec Charles Milton byl válečným veteránem. Vlastnil firmu zabývající se klimatizacemi a topením. Její matka Mae Helen pracovala na letišti.

Postupem času se ukázalo, že se Charles nedokáže ovládat. Byl velmi hrubý a neurvalý. K rozvodu došlo, když byla Kitty ještě dítě. V deseti letech byla na jeden rok poslána do internátní školy. Na střední škole studovala drama a hudbu. Pak přešla na vysokou, kde se seznámila se svým budoucím manželem Josem.

Vztah Joseho a Kitty

Během studií na vysoké škole se Kitty zúčastnila soutěže krásy Miss Oak Lawn, čímž na sebe přitáhla pozornost šarmantního kubánského přistěhovalce Joseho Menendeze. Jeho rodina ale se vztahem nesouhlasila. Vadilo jim, že se Kittyini rodiče rozvedli. Rodiče mladé ženy zase lamentovali nad tím, že se přece nebude zahazovat s nějakým Kubáncem.

Navzdory tomu, že se jim od rodin nedostalo požehnání, Jose byl navíc o tři roky mladší, rozhodli se v roce 1963 uprchnout do New Yorku. On si tam vybudoval kariéru jako manažer, ona pracovala jako učitelka na základní škole. Když se jí narodil Lyle, zůstala s ním v domácnosti. V roce 1970 do rodiny přibyl Erik. Nežili si špatně, v domě, který kdysi obýval Elton John, si vytvořili perfektní a přepychový život.

Oba synové ale tvrdili, že je na ně Jose velmi přísný. Vyžadoval po nich dokonalé výsledky v tenisu, fotbale a na plaveckých cvičeních. Považovali to za týrání. Také mělo docházet k sexuálnímu zneužívání. Kitty měla o všem vědět, ale prý zarytě mlčela. Lyle a Erik ji za to nenáviděli.

Děsivá vražda rodičů

Lyle a Erik se na svůj čin pečlivě připravili. Dva dny před vraždou si koupili dvě brokovnice. Další den strávili se svými rodiči na lovu žraloků a tvářili se, že je vše v nejlepším pořádku. V den vraždy (20. srpna 1989) se v domě ozvalo celkem patnáct výstřelů. Lyle trefil otce do hlavy, Erik zasáhl matku do nohy, paže a hrudníku. Přesto stále žila. Poslední ránu jí uštědřil přímo do tváře.

Pak schovali zbraně, převlékli se a šli do kina. Po návratu zavolali na tísňovou linku a šokovaně nahlásili, že jim někdo zavraždil rodiče. Zatímco úřady vyšetřovaly vraždy, bratři utratili z dědictví milion dolarů. Kupovali si drahé hodinky, luxusní auta a výlety na Blízký východ. Erik se nakonec ke všemu přiznal svému terapeutovi. Nahrávku z jejich sezení zaslechla lékařova milenka, která vše nahlásila na policii. Oba chlapci byli v dubnu roku 1996 odsouzeni na doživotí.

A jak to bylo s oním sexuálním zneužíváním? Kittyina sestra prý potvrdila, že k němu docházelo. Jose se měl třeba po tenise s kluky sprchovat a pak je zneužít. Kitty jen mlčky přihlížela. Její bratr Brian byl však toho názoru, že jde o absolutní nesmysl, který si rozmazlení bratři vymysleli na svou obranu.

Zdroje informací:

The-sun.com: Who were Jose and Kitty Menendez and how did they die?

Allthatsinteresting.com: The Tragedy Of Kitty Menendez, The Beverly Hills Mother Killed In Cold Blood By Her Own Sons

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články