Milí Berani, Býci a Blíženci, neděle je tu a s ní i čas na nějaké to pečeníčko. Nejen, že se doma zabavíte, ale byt i krásně provoníte a přichystáte svým milovaným strávníkům i něco dobrého na zub. Tak šup předehřát troubu a vybrat ten správný dezert!
Beran (21. 3. – 20. 4.)
Beranům prospívají červené plody, například jahody. Nepečený jahodový dort připravíte, když smícháte v misce tvaroh, med, vanilkové aroma a změklé máslo. Hmotu pak společně s nakrájenými čerstvými jahodami navrstvíme do formy, kterou jsme si předem vybrali. Připravíme jahodovou želatinu, kterou promícháme s rozmixovanými jahodami a potřeme s ní smě ve formě. Celý dort pak dáme na noc vychladit do lednice a druhý den dost vyklopíme.
Býk (21. 4. – 21. 5.)
K Býkům se hodí ovoce v oranžové barvě jako jsou meruňky. Meruňkový dezert do skla připravíte, když promícháte lučinu s bílým jogurtem. Na dno sklenice vložte piškoty, které lehce namočíte v černém čaji. Do sklenice pak střídavě vrstvěte na drobno nakrájené meruňky s jogurtovou směsí. Vršek dezertu pak ozdobte většími plátky meruněk a nastrouhanou čokoládou.
Blíženci (22. 5. – 21. 6.)
Pro Blížence jsou nejzdravější zelené plody, jako je bílé hroznové víno. Koláč s hroznovým vínem připravíme tak, že si upečeme piškotový korpus, který namažeme mascarpone utřeným s bílým vínem. Koláč pak ozdobíme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a přelijeme ho dortovou želatinou. Celý koláč pak dáme vychladit do lednice, aby želé pěkně ztuhlo.