Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Nejlepší roštěnky samozřejmě vařily naše babičky ale s naším receptem je zvládnete i vy.
Hovězí roštěná na houbách je samozřejmě nejlepší z čerstvých hub, ale mimo sezonu si vystačíte i se sušenými. Není na tom nic komplikovaného.
Jak připravit hovězí roštěnou na houbách
Pokud chcete pro své blízké připravit chutné jídlo, zkuste hovězí roštěnou na houbách. Po ní se olizují i ti, kteří houbám obvykle moc neholdují. Na tento recept budete potřebovat:
- 2 plátky hovězí roštěné
- 1 středně velká cibule
- houby (nejlépe hříbky)
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- mletý zázvor
- mouka na zahuštění
- 1 litr vývaru
Roštěnou jemně prsty naklepeme a nakrájíme na menší plátky, okořeníme a necháme chvíli v lednici odležet. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso a opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.
Pak přidáme houby (sušené spaříme horkou vodou) a zalijeme vývarem. Okořeníme solí, pepřem, kmínem a zázvorem a dusíme doměkka (cca 45 minut). Když je maso měkké, zahustíme moukou a ještě povaříme asi 10 minut.
Mezi tím si povaříme brambory ve slupce asi 40 minut a když lehce vychladnou, pak je oloupeme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech dáme pečicí papír, potřeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením. Brambory nakrájíme na plátky a poklademe jimi plech. Pak je pokapeme olejem a znovu okořeníme. Dáme do trouby na program gril na 20 minut. Pečené brambory podáváme s houbovou omáčkou.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami