Čerstvá smaženice z hub, která krásně provoní celou kuchyň, je úžasné jídlo. Zkuste si tento jednoduchý a moc chutný recept připravit i vy. Určitě to nebude naposled...
Když si z lesa přinesete houby, jen je otřete utěrkou nebo oškrábejte nožem. Nedoporučuje se mýt je třeba pod tekoucí vodou. Houby pak nasají spoustu tekutiny a změní se jejich struktura.
Jak připravit houbovou smaženici
Do houbové smaženice se často dává utřený česnek. Pokud se bojíte, že by přehlušil chuť a vůni hub, použijte ho jenom trošku. Obejdete se ale i bez něj. Na tento recept budete potřebovat:
- houby (nejlépe více druhů)
- cibule
- sádlo
- česnek
- drcený kmín
- vejce (na 1 porci 1 vejce)
- sůl
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a když zrůžoví, nasypeme na ni houby pokrájené na kousky velké asi 2x2 cm. Pokud jsou houby velmi suché, malinko je podlijeme, stačí 1-3 lžíce vody.
Houby dusíme na mírném ohni asi 10 minut, pak je osolíme a okmínujeme. Podle chuti přidáme utřený česnek a necháme přejít varem. Následně přidáme rozšlehaná a lehce osolená vejce. Za stálého promíchávání smažíme, dokud se vejce nesrazí. Houbovou smaženici podáváme s chlebem.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Houbová smaženice
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz