Možná čtete tento článek, je vám sedmdesát let a myslíte si, že znáte (takřka) všechno. Možná je vám dvacet a máte stejný pohled. Ať tak, či onak, nyní nastává chvíle pravdy. Opravdu jste těchto 13 potravin doposud loupali správně?
1. Jahody
Zvlášť pokud nejsou jahody dozrálé, odřezávání zelených částí je o nervy. S brčkem se život zjednoduší a psychika dostane do rovnováhy. Jednoduše propíchněte jahodu pevným brčkem skrz vrcholek směrem k listům.
2. Granátové jablko
Někteří rodiče to dobře znají. Naplácat vařečkou a je klid. V případě granátového jablka vyhrajete dvojnásob – poplácaný objekt neztratí šťávu.
3. Brambory
Udělejte zářez po obvodu syrové brambory, uvařte ji a svlečte. Půjde to jedna báseň, uvidíte!
4. Pomeranč
Jako s bramborou – „zařízněte“ ovoce kolem dokola. Nyní si vezměte na pomoc polévkovou lžíci. Podsuňte ji pod kůru a obtočte pomeranč kolem dokola. Voilá!
5. Mango
Loupání manga nebylo nikdy jednodušší. Potřebujete na to jen sklenici a správný grif.
6. Kiwi
S kiwi se to má jako s mangem. Rozpulte jej a zaklesněte do sklenice.
7. Avokádo
Trik se skleničkou funguje i v případě zralého avokáda.
8. Banán
Zapomeňte na český zvyk loupat banány od stopky. Znalí konzumenti banánů je otevírají jako balíček chipsů! Teď už jen získat onen grif.
9. Česnek
Vložte česnek do mísy, tu překryjte krájecím prkénkem, vše uchopte a třeste. Nic víc, nic míň.
10. Mandarinka
Tři jednoduché zářezy a můžete mandarinku servírovat jako gastronomický hřeb večera!
11. Paprika
Ořízněte papriku svisle kolem dokola zelené části a poté na pruhy. Pak už ji stačí rozdělit na části.
12. Vařené vejce
Loupání vajíček je mnohdy za trest. Přitom nemusí být! Stačí vařené vejce oloupat na vrcholcích a pak ho jednoduše ze skořápky vyfouknout. Je to tak snadné, jak to vypadá v animaci.
13. Jablka
Tento gif se stal na internetu obrovským hitem. A není divu. Loupání jablek nebylo nikdy expresnější!
Milujete rychle přípravená jídla? Pak vyzkoušejte tyto bleskurychlé, fantastické pomazánky: