Avokádo v akci? Který milovník avokádového toastu by se neradoval! Zlevněná avokáda jsou ale zpravidla dvoje – přezrálá a nezralá. Zatímco v prvním případě už s avokádem nic moc nezmůžete, tvrdé avokádo můžete servírovat třeba jen pár minut po nákupu. Díky tomuto jednoduchému triku.
Jste připraveni tento malý zázrak, se kterým přišel magazín Insider, odhalit? Tak pojďme na to.
Postup:
1. Tvrdé avokádo zabalíme do alobalu.
2. Umístíme ho na plech a "pečeme" v troubě vyhřáté na 90 °C asi 10 minut.
3. Na čas se ale nespoléháme a raději avokádo průběžně kontrolujeme. Vyndáme z trouby, až bude měkké.
4. Opatrně ho vybalíme z alobalu a servírujeme. A je to!
Tajemství triku
Jak je možné, že avokádo v horku dozrálo? Chemikové by vám to vysvětlili – dozrávající ovoce uvolňuje etylen. Pokud ho utěsníte alobalem, zůstane v jakési kleci, čímž se urychlí proces dozrávání.
Proč zařadit avokádo do jídelníčku
Avokádo se řadí mezi superpotraviny, tedy nejzdravější potraviny na světě. Chlubí se antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi, a stává se tak prevencí proti rakovině. Kromě toho snižuje hladinu špatného cholesterolu a díky celé řadě obsažených vitaminů působí příznivě na váš vzhled.