Bleskurychlá, levná, sladká, zdravá a sytá. Pět magických slov, které stačí k tomu, aby se do této snídaně zbláznil snad každý. Základem je sladká brambora. A geniální nápad – použít na ni topinkovač.
Ano - je to tak, jak si to představujete – nakrájíte sladkou bramboru na plátky, které jednoduše opečete v topinkovači. Pak už jen stačí uposlechnout chutě. Pronásleduje vás chuť na sladké už od dob, kdy se vám zdálo o Nutelle? Žádný problém. Potřete batátovou topinku lískooříškovým krémem. A pár banánových koleček navrch rozhodně neuškodí. Batátové topinky jsou samozřejmě skvělé i na slano, třeba s vejcem a avokádem.
Jak na batátové topinky?
Pro perfektní batátovou topinku zvolíme hladkou bramboru větších rozměrů. Oloupeme ji a nakrájíme na půl centimetru silné plátky. Otočíme knoflíkem topinkovače a plátky krátce pečeme na nejvyšší teplotu. Jakmile vyskočí, batátovou topinku prohlédneme. Jsou na ní jemné stopy po opečení? Změkla, ale nerozpadá se v ruce? Pak je nejvyšší čas přejít k nejlepší části – vyšperkování...
Batátovou topinku lze připravit nasladko i naslano. Čím ji potřete, posypete či pokladete, záleží pouze na vaší fantazii.