Jistě i vaše děti chtějí při nákupech v supermarketu koupit nějaký ten mléčný řez. Tak proč jim ho nedopřát kdykoliv, kdy na něj dostanou chuť. Jeho příprava je totiž snadná a rychlá.
Co na přípravu lahodného dezertu Kinder Pingui, který bude celá vaše rodina milovat, protože je svěží, lehký a lahodný, budete potřebovat:
1 hrnek mouky
1/2 hrnku másla
1/2 hrnku cukru krystal
1/2 hrnku mléka
2 vajíčka
150 g Nutelly
1 čajovou lžičku vanilkového cukru
1 plnou lžíci kakaa
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
Na přípravu krému:
700 ml smetany
100 ml mléka
4 plné lžíce cukru moučka
15 g želatiny
Na první polevu:
50 g hořké čokolády
50 g mléčné čokolády
1 čajovou lžičku roztopeného másla
2 plné lžičky oleje
Na druhou polevu:
100 ml smetany na šlehání
125 g hořké čokolády
1 plnou lžíci másla
Postup:
Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem. Přidáme olej, mléko, vanilku a Nutellu. Důkladně promícháme.
Postupně do vyšlehané hmoty přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na 2 části. Obě části nalijeme na moukou vysypaný plech, dáme do trouby předem zahřáté na 180 ˚C a cca 12-15 minut pečeme.
Připravíme si krém. Želatinu vložíme do 150 ml mléka a necháme nasát. Nasátou ji smícháme se zbytkem mléka. Smetanu vyšleháme spolu s prosátým cukrem do pevné hmoty a přidáme nasátou želatinu.
Připravíme si polevu. Všechny ingredience na první polevu si dáme do hrnce a šleháme nad parou. Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první plát korpusu. Nalijeme polevu a dáme na ni vyšlehaný krém.
Zakryjeme druhým plátem korpusu a dáme na něj druhou polevu, kterou jsme si připravili tak, že smetanu rozehřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a zamícháme na hladký krém.
Necháme odstát 2 hodiny v lednici, nakrájíme na řezy a můžeme podávat. Vychlazené řezy do druhého dne samozřejmě chutnají nejlépe.