Milovníci kečupu jsou především děti. Dávají si ho do rizota i špaget. Nic zdravého v sobě ale kupovaný kečup nemá. Co takhle vyrobit jim vlastní?
A jak si tento domácí kečup připravit?
Suroviny:
- 3 kg rajčat
- 500 g sladkého jablka
- 250 g cibule
- 50 ml jablečného octa
- 1,5 lžíce soli
- 150 g cukru
- pepř
Postup:
Rajčata a jablka oloupejte. Následně nakrájejte rajčata, cibuli a jablka a dejte do hrnce vařit. Rajčata pustí hodně šťávy, ale v případě potřeby je možné nalít trochu vody. Vařte vše, dokud cibulka nezměkne a hustota nebude připomínat kečup. To znamená něco kolem hodiny. Když je kečup téměř hotový, přidejte sůl a cukr, ale za stálého míchání, abyste se vyhnuli spálení celé směsi. Pokud jsou po uplynutí doporučené doby varu v kečupu hrudky, rozmixujte je tyčovým mixérem.
Potom přidejte koření, jablečný ocet a převařte. Odstraňte z tepla, přelijte do vhodných nádob a utěsněte. Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout mezi teplými dekami.
Pak už je kečup připraven ke konzumaci a nám nezbývá než vám popřát dobrou chuť!