Češi jako milovníci polévek mohou konečně ocenit své znalosti, chuť a originalitu při klání, kde se představí dvanáct prvotřídních světových polévek.
Gastronomické klání
Celé dva měsíce bude trvat unikátní gastronomická soutěž v oblíbené průhonické restauraci Babiččina zahrada. V polévkové olympiádě proti sobě nastoupí dvanáct prvotřídních světových polévek. A samotní hosté během podzimu rozhodnou, která z nich je ta nejlepší!
Průběh klání
Zápolení světových polévek bude probíhat v září a říjnu, přičemž každá soutěžní polévka bude v nabídce dva týdny. Na začátku listopadu už bude jasné, jakou polévku milují Češi nejvíce. I když z bohaté kolekce českých polévek budou na olympiádu vyslány jen tři – a sice jihočeská kulajda, tradiční dršťková polévka a samozřejmě svatební stálice v podobě hovězího vývaru s játrovými knedlíčky – není jisté, že se právě některá z nich neumístí na pomyslném stupni vítězů.
Jaká bude konkurence?
Slovensko vysílá do boje slavný silvestrovský životabudič v podobě kapustnice, za Maďarsko startuje pikantní rybí halászlé, Rakousko nasadí legendární vídeňský dýňový krém, zatímco italskou kuchyni bude reprezentovat minestrone. Země Galského kohouta posílá do boje polévky dvě, a sice populární cibulačku a lahodný pórkový krém vichyssoise. Poslední tři polévky do finálové dvanáctky dodalo Španělsko, odkud pochází studená zeleninová polévka gazpacho, Ukrajina se svým fantastickým borščem a gurmety oblíbené Thajsko, kde se zase zrodila pikantní polévka plná exotických vůní a chutí s názvem Tom Yam.
NA RECEPTY NA TY NEJLEPŠÍ POLÉVKY SE PODÍVEJTE DO GALERIE: