Nadýchané šlehačkové cukroví, lehké jako obláček, křehké a rozplývající se na jazyku. Už jste na něj dostali chuť? Šlehačkové těsto je jednoduché a rychlé na přípravu. Právě vytažené z trouby a obalené ve směsi moučkového a vanilkového cukru vám provoní celý byt.
Šlehačkové sněhurky
Ingredience: 100 ml šlehačky 30 % nebo 33 %, 180 g hladké mouky, 125 g Hery nebo jiného tuku
Postup: Smíchejte tekutou šlehačku, mouku a tuk. Vypracujte těsto. Odložte do lednice na jednu hodinu. Pak vyválejte na plát silný asi 4 - 5 mm, aby těsto v troubě "vyskočilo", a vykrajujte různé tvary. Vykrojené tvary pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 160 °C přibližně 10 - 15 minut. Po mírném vychladnutí obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Šlehačkové hvězdičky
Ingredience: 1 lžíce šlehačky 33 %, 200 g hladké mouky, 125 g Hery, másla nebo jiného tuku, 1 žloutek, 10 g čerstvého droždí
Postup: Do tekuté šlehačky rozdrobte kvasnice a rozmíchejte. Mouku smíchejte s tukem a žloutkem, pak přidejte droždí se šlehačkou. Důkladně vypracujte těsto. Pokud se lepí, tak při zpracovávání podsypávejte trochou mouky. Až se těsto nelepí, vyválejte těsto na sílu asi 4 - 5 mm. Vykrajujte nejlépe hvězdičky nebo jiné tvary. Hvězdičky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 8 - 10 minut. Cukroví hlídejte. Jakmile okraje začnou růžovět, vytáhněte z trouby. Nechte chvilku vychladnout a pak obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.