Chřipková sezóna je v plném proudu, vy jste zalehli do postele s horečkami a jen se modlíte, aby se vám co nejdříve ulevilo. Zapomeňte na tradiční čaj s citrónem a sáhněte po osvědčených bylinkách, které používali už staří Číňané.
Zelený čaj
Prvním nápojem, po kterém při chřipce sáhneme, je čaj. Ale když zvolíte zelený, získáte vysoce podpůrný prostředek proti tomuto onemocnění. Už staří Číňané ho dávali i malým dětem, aby se rychle uzdravily. Obsahuje totiž velké množství antioxidantů, pročisťuje metabolismus a uklidňuje.
Skořice
Toto koření je asi nejvíce účinné ze všech. Číňané ho užívají hlavně v zimě. Nejen, že skvěle chutná, ale i voní a má uklidňující účinky. Působí proti zánětu a detoxikaci. Srovná vám vysoký tlak a hladinu cukru v krvi. Když si dáte dvě čajové lžičky denně, budete se cítit jako rybička.
Fenykl
Fenykl je úžasný na zažívací ústrojí. Posílí vaši imunitu a je skvělým zdrojem vitamínu C. Podle starých Číňanů je fenykl prospěšný pro správnou funkci ledvin a jater, je účinný proti plynatosti a křečím. Zároveň pomáhá proti virózám a chřipce.
Zázvor
Nedejte dopustit na zázvor. Je výborným lékem na chřipku, virózu, ale i angínu. Uvařte si z něj čaj. Zázvor vám totiž rychle pomůže k tomu, abyste se co nejdříve uzdravili. Zastavuje množení virů a bakterií, posílí činnost vašeho trávicího ústrojí a odstraní bolest žaludku.