Vejce Benedikt – snídaňová slast! Dopřát si ji ale většinou můžeme jen o víkendu, kdy máme čas. Holandská omáčka i ztracené vejce vyžadují desítky minut navíc. Co když vám odteď nebudou vejce Benedikt trvat půl, ale čtvrt hodiny?
Server Bon Appétit přišel se zlepšovákem, za který ho budou zbožňovat všichni milovníci těchto sytých a mimořádně lahodných vajec. Abyste potěšili své chutě co nejrychleji po probuzení, budete potřebovat jediné - proklínanou mikrovlnku.
Podle odpůrců vynález Percyho Spencera snižuje kvalitu pokrmu, příznivci ho ovšem velebí pro ušetřené minuty. A milovníci "benediktů" ho vyšlou do nebes, až zjistí, že v něm za minutu připraví ztracené vejce!
Vejce Benedikt z mikrovlnky
Aby byla vejce Benedikt co nejdříve na stole, stačí následovat tyto instrukce:
- Naplňte hrnek zpola vodou.
- Opatrně rozklepněte vejce do hrnku s vodou. Ujistěte se, že je vejce kompletně ponořené.
- Přikryjte hrnek podšálkem.
- Ohřívejte hrnek s vejcem asi minutu.
Pak už víte, co máte dělat. Naskládejte na toast list salátu a plátek šunky (pro vylepšení uzeného lososa), posaďte na něj ztracené vejce, polijte ho holandskou omáčkou a posypejte pažitkou. Vezměte nůž, pomalu ho zabořte do vejce a sledujte… Nevíme, jak vy, ale my bychom se mohli na vytékající žloutek dívat donekonečna!