Cukr ke kávě se neotevírá odtrhnutím konce, chipsy rozevřením sáčku a kokos hozením o zeď. 10 omylů v načínání potravin, které je načase si přiznat.
1. Porcovaný cukr ke kávě nebo k čaji
Odtržení konce sáčku funguje skvěle – cukr skončí bezpečně v šálku. Pro stejné účely ale vymyslel designér porcovaného cukru Benjamin Eisenstadt otevírání uprostřed. Cukr se vysype na hladinu a papírový obal zůstane v rukou.
2. Chipsy Pringles
Některé napodobeniny Pringles už tuto vychytávku mají, se servírováním brambůrků této značky si ale můžete poradit sami. Přeložte papír o velikosti A4 tak, aby vznikl silnější pruh, a vsuňte ho do tuby s chipsy. Voilá, elegantní hřešení je na stole!
3. Chipsy v sáčku
Šustění brambůrky u filmu je někdy na zabití. Přitom stačí vystřihnout ovál uprostřed sáčku. Každý si nabere, kolik mu zrovna slina našeptává, a filmová atmosféra zůstane neposkvrněna.
4. Vařené brambory
S loupáním brambor vám od nynějška budou moct pomáhat i ti nejmenší. Tato metoda totiž nevyžaduje ostří. Tedy kromě jemného naříznutí vařené brambory kolem dokola. Pak už jen trochu zatlačit a brambora by se měla svléknout sama.
5. Tic tac
Víčko u Tic taců má i jinou funkci, než uchovat bonbóny čerstvé. Na jeho vnitřním povrchu najdete prohlubeň, do které přesně pasuje jeden Tic tac! Položte krabičku na bok, otevřete a mlsejte. Hezky jeden po druhém!
6. Smetana do kávy
Otevírání smetany do kávy je často věda. Víčko se drží zuby nehty, a když povolí, nechá si odejmout jen malou část. Ale právě ta umožní vlít smetanu do kávy bez cákání kolem.
7. Káva v kelímku
Chuť na kávu je po ránu neodbytná jako myšlenky na víkend. Na ranní siestu v kavárně však není čas, a tak je káva s sebou skoro ta nejlepší volba. Jen kdyby pravidelně nemalovala po košili…
Víčko na kelímku odteď už nikdy neotevírejte! Nechcete přece do práce přijít jako po prohýřené noci – špinaví a ulepení? Jen odklopte zobáček. A pijte ukázněně. Vadí-li vám, vyviňte trochu síly a odtrhněte jej.
8. Krabicový džus
Otvor u krabicového džusu nikdy není uprostřed, ale blíž jedné kratší straně. Ovšem způsob, jakým jsme zvyklí ho nalévat, nekoresponduje s vždy čistou, třpytivou kuchyní. Při nalévání ho totiž necháváme blíž sklenici – výsledkem je potřísněná kuchyňská linka. Pokud ale necháte otvor blíž dlani, ve které ho držíte, bude se nalévat plynule bez šplouchání.
9. Kokosový ořech
Nedobytný, že? Přitom stačí zatlačit šroubovákem nebo ostrým nožem v místě černých skvrn. Ty se otevřou. Zasuňte brčko a můžete pít! Pokud máte chuť i na kokosovou dužinu, nařízněte kokos nedaleko černých skvrn (ne v polovině ořechu) a podél této linie ho poklepejte kladívkem. Měl by začít praskat.
10. Konzerva
Sehnat funkční otvírák na konzervy je mnohdy věda a ani s ním to nejde vždy hladce. Naučte se při načínání konzervy tlačit rukou v protisměru otevírání. Půjde to rychle a bez ostrých okrajů!
Zdroj: Bright Side