Jitka (40): Syn se v noci budil se stále stejnou noční můrou. Na zahradě jsme pak objevili děsivou příčinu

zamyšlená, zaskočená, smutná, džíny, denim
Zdroj: Unsplash

Jitka doufala, že po rozvodu najdou s desetiletým synem klid na okraji města v domku se zahradou. Brzy se ale David začal v noci budit s tím, že na něj zírá chlap s lopatou. Jitka nakonec zjistila, že mají na pozemku pochovanou řadu domácích zvířátek.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 09. 2024 19:00

Davidovi (10) jsem slíbila hezký nový domov za Prahou a pejska. Jenže pak se mu začal v noci zjevovat šílenec s lopatou a já zjistila, že máme zahradu plnou pohřbených zvířat. Bývalý majitel nenáviděl cizí mazlíčky a tajně je vraždil.

V novém domě měl syn noční můry

Společně s desetiletým Davídkem jsem se přestěhovala do malého domku na okraj Prahy. Po rozvodu to nebylo snadné, přesto jsem si myslela, že syn všechno i s pomocí psycholožky zvládl. Jenomže už první týden v novém domě se ukázalo, že to není tak úplně v pořádku. David nikdy předtím neměl strašidelné sny, tohle se stalo poprvé.

Objevil se mi uprostřed noci v ložnici se slzami v očích. Asi mě nechtěl budit, proto tam jen stál. Vzbudilo mě to a strašně vylekalo. Hned jsem si ho vzala k sobě a utěšovala ho, že to byl jen nějaký zlý sen. Nechtěl o tom ani mluvit. U snídaně pořád vypadal zaraženě. Vážnost situace jsem pochopila až další noc. Vzbudil mě Davídkův křik.

Přiběhla jsem do jeho pokojíčku, okno do zahrady bylo dokořán. Syn byl jako paralyzovaný a ukazoval do rohu pokoje. Nic zvláštního jsem tam ale neviděla. Popadla jsem ho a odtáhla do ložnice. Ani za nic mi nechtěl říct, co viděl. Další noc už ve svém pokoji spát nechtěl a já ho nenutila. Jenomže po pár dnech se takto s hrůzou začal budit i v mojí ložnici.

Psycholožka mi prozradila, co syn v noci vidí

Znovu jsme se tedy objednali k naší psycholožce, David k ní měl velkou důvěru. To odpoledne s ním mluvila asi hodinu a poté mi mezi čtyřma očima řekla děsivou věc: "Nebojte, děti mají bujnou fantazii, stačí jim málo. Ale nebude se vám to líbit, sama bych takové sny mít nechtěla." David prý vidí v noci muže s lopatou. Ten civí přímo na něj a dává si ukazováček před pusu. To aby syn nic neprozradil.

Dotyčný přízrak viděl syn i u mě v ložnici a já se začala doopravdy bát. Hned jsem volala bývalé majitelce, abych se jí zeptala, co se v bytě stalo. Tvrdila mi, že o žádném muži s lopatou nic neví. Její hlas zněl ale také poněkud vyděšeně. Nedalo mi to a vyptávala jsem se i sousedů. Od jedné staré paní jsem se dozvěděla nepříjemný příběh. "Jo, Pepa, ten zabil tucet psů a koček," nechala se slyšet.

Bratr majitelky, který je již po smrti, se na stará kolena zbláznil a nenáviděl zvířata. Jakmile mu například cizí kočka vlezla na pozemek, zabil ji a zakopal. Lidé z okolí pak marně hledali svoje mazlíčky. Mohlo jít o nějakou místní legendu, ale já se přesto rozhodla nechat celou zahradu vykopat. Stejně jsem měla v plánu na jaře předělat záhony.

Našli jsme hřbitov domácích zvířátek

Našlo se skoro deset kostřiček domácích zvířat. Všechny jsem je nechala odvézt a do domu si pozvala vymítače. Ten mi celý prostor vyčistil vykuřovadlem a hrou na různé nevšední nástroje. Někdo by si asi pomyslel, že jsem se zbláznila. Já bych ale zkusila cokoliv.

Kupodivu to zabralo a od té doby máme se synem klidné spaní. Jen je problém, že si David vždycky přál štěně. A já mu slíbila, že až se nastěhujeme do domku se zahradou, pejska pořídíme. Teď se ale obávám, že by to mohlo vyvolat další vlnu problémů s bývalým majitelem. Nerada bych ho probrala z odpočinku a provokovala domácím mazlíčkem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články