Kosmetika pro ženy 50+: Hydratace, výživa a noční péče je základ. Známe hlavní pomocníky pro zralou pleť

Kosmetika pro ženy 50+: Zralá pleť vyžaduje kvalitní produkty, pravidelnou hydrataci i výživnou a regenerační noční péči
Zdroj: Freepik
Ochranný krém s SPF 50, Relief Sun Rice+ Probiotics SPF50+, Beauty of Joseon, prodává Rossman, 399 KčOční sérum s peptidy, Multi -Peptide Eye Serum, The Ordinary, prodává Sephora, 690 KčRetinolové sérum proti stárnutí pleti, The Inkey LIst, prodává Sephora, 266 KčExfoliační péče s AHA kyselinou pro hladkou a zářivou pleť, Pre-Show Glow Instant 10% AHA Treatment , Fenty Skin, prodává Sephora, 820 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Stárnutí je přirozený proces, kterému se nevyhneme, správná péče o pleť ale může jeho viditelné projevy výrazně zmírnit. Známe klíčové pomocníky v boji proti stárnutí, kteří vám pomohou cítit se krásná a sebevědomá i po padesátce.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 11. 09. 2024 15:00

S přibývajícími roky se mění nejen naše životní zkušenosti, ale i naše pokožka. Co kdysi stačilo, dnes už nemusí být dostatečné. Ženy po padesátce čelí specifickým potřebám své pleti, která vyžaduje nejen více starostlivosti, ale i změnu přístupu. Jaké kosmetické produkty by proto neměly chybět v jejich kosmetické taštičce?

Ochrana proti slunci, retinol a peptidy

Při výběru kosmetiky je důležité důkladně sledovat její složení a investovat do produktů, které odpovídají specifickým potřebám zralé pleti. Určitě nezapomínejte na ochranu proti SPF, která je alfou a omegou zpomalení procesu stárnutí a také zdraví vaší pokožky, jíž sluníčko jednoznačně ubližuje. K běžné rutině patří také dokonalé čištění a tonizace.

Pomocí kosmetiky můžete pleti dodat to, co postupně ztrácí. Zaměřte se na krémy s kyselinou hyaluronovou, nezapomínejte na sérum s retinolem, které je skvělou volbou pro večerní péči, nebo oční krém s peptidy, drobnými molekulami, které pomáhají stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu, čímž zpevňují pokožku a snižují výskyt vrásek kolem očí, otoků a tmavých kruhů pod očima.

Zmíněný retinol, tedy derivát vitamínu A, je skvělým pomocníkem v péči o zralou pleť, může ale způsobovat podráždění a je třeba s ním začínat pomaleji a postupně zvyšovat frekvenci aplikací. Přírodní alternativou retinolu je stále oblíbenější bakuchiol, složka získávaná z rostliny babchi. Má podobné vlastnosti jako retinol, je ale méně dráždivá, a proto se hodí i pro citlivou pleť.

Pravidelný peeling a pleťové masky

Nezapomínejte ani na pravidelné a pečlivé odstraňování odumřelých buněk, tedy pravidelné čištění pleti. Peeling s alfa-hydroxykyselinami (AHA) nebo beta-hydroxykyselinami (BHA) pomáhá vyhladit povrch pleti, zlepšit její texturu a podpořit tvorbu nových buněk. Jednou týdně si dopřejte také pleťovou masku s intenzivní hydratací.

Noční péče s ceramidy cílí na svěží a hebkou pokožku

Maximálně využít můžete také období odpočinku. Během spánku má totiž naše pokožka vysokou schopnost regenerace. Pravidelné používání nočního krému s ceramidy vám proto může pomoci posilovat v průběhu noci přirozenou kožní bariéru, podporuje i boj proti ztrátě vlhkosti a obnovu kožních buněk. Výsledkem je svěží, hebká a odpočatá pleť.

Produkty z fotogalerie vhodné pro zralou pleť po padesátce si můžete už tento víkend výhodně pořídit také v rámci Dnů Marianne, které startují už v pátek 13. září.

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Moderátorka Markéta Fialová trpí poruchou krvetvorby: V osmnácti jsem zjistila, že tady za týden nemusím být

Související články

Další články