Lenka (30): Dostala jsem k narozeninám velmi nevšední dárek, nemám ponětí, jak si to mám vyložit

žena
Zdroj: Freepik.com

Lenka nám zaslala svůj příběh o tom, jak se nemohla dočkat dne svých třicátých narozenin. Její přítel Vladimír vždy vymyslel něco originálního. Tušila, že bude veliká oslava, kde bude jak rodina, tak přátelé. Neměla představu, co jí přítel dá, tak se těšila. Když jeho dárek dostala, neměla slov, jak byla šokována. Co asi dostala?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 09. 2020 13:30

Měla jsem štěstí na muže. Nikdy jsem nemusela řešit nějaké rozchody. Svoji první lásku jsem měla v patnácti letech skoro tři roky. A teď jsem ve vztahu krásných deset let. Můj přítel Vláďa je velmi originální na vymýšlení dárků, proto jsem se těšila, co dostanu k třicetinám.

Natěšená na dárek

Když jsme slavili moje čtvrtstoletí, udělal mi velikou radost, protože mi pořídil fotoaparát, o kterém jsem snila, ale měla jsem pocit, že jsem se nikdy nevyslovila nahlas. Jednalo se o zrcadlovku, kterou jsem si přála velmi dlouho. Sama bych si ji nikdy nemohla dovolit. Vláďa byl šťastný, že mi udělal radost. Už nebylo skoro nic, co bych si tak moc přála. O to víc jsem byla zvědavá, co mi koupí k mým třicátým narozeninám. Záměrně jsem poslední rok o ničem nahlas nemluvila. Možná jsem trochu riskovala, ale neměla jsem v plánu mu to ulehčit. Blížil se den mých narozenin a já umírala zvědavostí.

Trapas před celou rodinou

Jediné, co jsem se pochytala, bylo, že mi chystá velikou oslavu v jedné mé oblíbené restauraci. Kam pozval jak moji rodinu, tak naše společné přátele. Dělala jsem, že o ničem nevím, a nacvičovala překvapený výraz. Když jsem vstoupila do salónku, byl zcela plný lidmi, které jsem měla ráda. Nejdřív mi popřáli rodiče, dali mi nějaké peníze a zlatý řetízek. Pak přišel na řadu Vláďa. Nesl něco velikosti obrazu. Bylo to zabalené. Papír jsem trhala jak malé dítě na Vánoce.

Neměla jsem slov, když jsem viděla, co je pod papírem. Vláďa zvěčnil fotku z naší ložnice, kde neděláme nic jiného, než že spíme nebo se milujeme. Byli jsme v pozici, kdy já seděla na něm a můj výraz jasně říkal, že jsem skoro na konci toho nejlepšího. Jsou tam vidět moje intimní místa. Vůbec nechápu, jak se mu to podařilo vyfotit. ,,Tak co tomu říkáš, miláčku?“ zeptal se. ,,Nemám slov,“ řekla jsem.

Zvedla jsem oči směrem k ostatním a i z jejich tváře jsem vyčetla, že nevědí, jak mají reagovat. Někdo pronesl, že je to skoro do časopisu pro dospělé. To bylo trefné. Přesně tak jsem si v tu chvíli připadala. Vláďa se mě dokonce zeptal, kam si to doma vystavím. Jsem z toho daru velmi na rozpacích. Fotka by sama o sobě byla krásná, ale zvolil špatné téma.

Matka mi hned druhý den volala a chtěla to řešit. Já jí jen řekla, že asi nevěděl, co koupit, tak mi dal toto. Od té doby na něj moje rodina nahlíží trochu jinak. Já vlastně také, protože nic horšího jsem v životě nedostala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Moderátorka Martina Hynková Vrbová nemohla sedm let otěhotnět: Hormony mě měnily k nepoznaní

Související články

Další články