Cukrář Josef Maršálek představil magazínu Lifee.cz svou sestru Zuzanu. V rozhovoru prozradili, co mají společného, nebo jak vzpomínají na své dospívání. Oba od sebe dělí deset let - jak je to ovlivnilo? Jak vzpomíná Zuzana na zásadní chvíle, kdy Josef opouštěl rodinu kvůli kariéře v hlavním městě? A který recept má Zuzana od svého bratra nejradši?
Cukrář Josef Maršálek (43) má se svou sestrou mnoho společného. „Určitě se v sestře vidím,“ říká náš nejpopulárnější cukrář. „Je to tvrdohlavost, paličatost, i když jsme každý jiné znamení, ale asi to patří k nám do rodu, k příjmení. Myslím, že když si něco umaneme, tak po tom jdeme. Když už jsme přesvědčení, že to nějak má být, tak to prostě tlačíme jako mezci, dokud to není,“ odhalil Josef v našem rozhovoru. Co o něm říká sestra Zuzana?
Doporučené video: Josef Maršálek v talkshow Na kafeečko
Sestra Josefa Maršálka: Pepa mě prakticky vychoval
Sourozenci jsou emocionálně velmi těsně semknutí, což je patrné také na společenských akcích, které společně navštěvují. „Mezi námi je deset let, nebylo to jednoduché. Naši byli v zemědělství, máma šla také brzy do práce, takže Pepa mě prakticky vychoval. Proto máme k sobě tak blízko. Defacto je můj druhý táta a také velká autorita,“ vysvětluje v našem rozhovoru Zuzana, která je o deset let mladší.
Kariéru svého bratra pochopitelně prožívá se všemi vzestupy i pády. „Nebylo to jednoduché a dodnes si vzpomínám na moment, kdy Pepa odjížděl do Prahy, jak jsem brečela v autě i na nádraží. Bylo to hrozně silné,“ dodává Zuzana.
S bratrem jsme propojení, říká sestra Josefa Maršálka
Popularitu svého bratra zatím Zuzana tolik neprožívá. „Nemyslím si, že by Pepa toužil po kariéře, spíš v té vesnici hrozně trpěl. Tam, v Sudetech, to funguje úplně jinak, ti chlapi. To vidím i teď, když se vrátím po osmi letech, co jsme žili v Praze - kvůli dětem jsme tam postavili domeček a ty hlavy jsou pořád stejné,“ zamýšlí se nad tím, co vedlo Josefa k odchodu z rodné hroudy. „Pepa potřeboval roztáhnout křídla, aby mohl dělat to, co miluje. Za tím si šel.“
Jaké jsou jeho nejlepší vlastnosti? „Určitě pracovitost, to je neskutečné. Pepa je také hodně empatický. Je to vzor jako prase,“ střílí Zuzana velmi bezprostředně. „Všechno je tak, jak má být, i když jsme si prožili těžké období, jako ztrátu rodičů. Pepa má i cit pro rodinu. Ať byl kdekoliv, tak jsme cítili, že jsme propojení – neříkám, že s ostatními sourozenci, ti nemají prostor v rozhovoru.“
Jsem fanynkou kvásku a koblih s pudinkem
Zuzana dodnes podporuje Josefa ve všech jeho aktivitách - proto si nenechala ujít ani křest jeho nejnovější knihy Sklizeň. „Přijeli jsme vlakem Pepu podpořit i na StarDance, byli jsme v medailonku. Když můžu, tak vždycky jedu. I když máme teď půlroční mimčo, v srpnu byl křest knížky a já přijela i pár týdnů před porodem,“ poukazuje Zuzana na své mateřské povinnosti.
Mimo mateřství si Zuzana zakládá také na své cukrářské živnosti. „Momentálně zakládáme firmu Pekařina a cukrařina,“ odhaluje zákulisí. Z toho také pramení nejoblíbenější laskominy od jejího bratra. „Jednoznačně máme nejraději koblihy s vanilkovým pudinkem. Je to opravdu tak, jak říkal Marek Eben. A z toho slaného mám ráda kváskový chleba. Stala jsem se velkou fanynkou kváskování,“ naznačuje Zuzana, kam se aktuálně ubírá její pozornost.
Na fotografie pohoštění, které Josef Maršálek připravil na křest své nové knihy, ale také na fotografie jeho sestry, se můžete podívat v naší fotogalerii.