Sbíhají se vám sliny při pohledu na šťavnatý burger, ale ten z rychlého občerstvení vás neuspokojuje? Zkuste si ho připravit doma. Uvidíte, že je to hračka, a ještě si pochutnáte!
Burgery všeho druhu patří k symbolům americké kuchyně, které si velmi oblíbili i Češi. A jelikož právě startuje grilovací sezona, můžete se do jejich přípravy s vervou pustit. Základem je kvalitní maso a ta správná bulka.
Americký burger s bylinkovým máslem
Na 4 porce budete potřebovat: 4 burgery Americano Albert, 80 g česnekového bylinkového másla, 4 hamburgerové bulky, 4 lžíce kečupu, 1 hrst salátového mixu, 4 plátky sušené šunky, 1 rajče, 4 plátky sýru čedar, 1 cibuli
Příprava: Burger položte na pracovní plochu a dlaní ho zploštěte. Do středu vložte plátek česnekového másla a zabalte ho do masa. Burger znovu vytvarujte na placičku a dejte na 20 minut chladit.
Grilování: Na rozpáleném roštu opékejte 5–7 minut z každé strany. Maso by mělo být uvnitř propečené na 71 °C. Bulky rozpulte a z každé strany minutu grilujte.
Kompletace: Na spodní polovinu bulky naneste kečup, přidejte salát, šunku, rajče, burger, sýr a zakápněte podle chuti kečupem. Zakončete cibulí a přiklopte druhou polovinou.
Zdroj receptu: Albert