Plněné žampiony s tvarůžky a řeřichou: Výborný předkrm pro jarní dny

Plněné žampiony s tvarůžky a řeřichou: Výborný předkrm pro jarní dny
Zdroj: Albert

Ač to tak za okny nevypadá, jaro už je v plném proudu a s ním se dostávají ke slovu pokrmy typické pro zmíněné období. Jedním z nich jsou i plněné žampiony s tvarůžky a řeřichou.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 04. 2021 10:30

Pocházejí z Hané, která se může už po staletí chlubit bohatou úrodou, hojností a tedy i plným stolem. Plněné žampiony s tvarůžky a řeřichou ale potěší každého.

Plněné žampiony s tvarůžky a řeřichou

Na 4 porce budete potřebovat: 400 g zahradních žampionů, 1 šalotku, 40 g másla, 2 stroužky česneku, 1⁄2 lžičky drceného kmínu, 2 snítky čerstvého tymiánu, sůl, pepř, 150 g tvarůžků, 100 g čerstvé řeřichy.

Příprava: Žampiony očistěte a odřízněte jim nožičky. Šalotku oloupejte, nakrájejte najemno a orestujte na pánvi na 30 g rozehřátého másla. Přidejte nakrájené nožičky žampionů, prolisovaný česnek, kmín a lístky tymiánu. Osolte, opepřete a pokračujte v restování. Nechte vychladnout.

Tvarůžky nakrájejte nadrobno a přidejte do vychladlé směsi. Promíchejte a směsí naplňte kloboučky žampionů. Pokládejte je do máslem vymazané zapékací mísy. Pečte cca 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení posypte nastříhanou řeřichou a podávejte.

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články