Další ze skvělých letních dezertů je tu! Vyzkoušejte božské grilované broskve s vanilkovou zmrzlinou.
Příprava tohoto lahodného zákusku je velmi snadná a zabere vám přibližně dvacet minut. Navíc jeho přípravou můžete skvěle završit rodinnou grilovačku.
Božské grilované broskve s vanilkovou zmrzlinou
Na 4 porce budete potřebovat: 4 broskve, 20 g másla, 70 g mandlové mouky, 20 g cukru krupice, sůl, 1 lžičku skořice, 1 lžíci javorového sirupu, 300 g vanilkové zmrzliny
Příprava: Omyjte čtyři broskve, rozpulte je a zbavte pecek. Na grilování použijte rozpálený gril z předchozího grilování. Broskve grilujte už jen ve zbytkovém teple. V misce smíchejte 20 g másla, 70 g mandlové mouky, 20 g cukru, špetku soli a lžičku skořice. Vše promíchejte na drobenku.
Nejprve broskve položte rozkrojenou stranou dolů k žáru. Po 3 minutách je obraťte, naplňte drobenkou a grilujte dalších 5 minut. Grilované broskve servírujte zakápnuté javorovým sirupem a ozdobené kopečkem vanilkové zmrzliny.
Zdroj receptu: Albert