Bramborová polévka s jarní cibulkou: Rychlá večeře, která zahřeje

Bramborová polévka s jarní cibulkou: Rychlá večeře, která zahřeje
Zdroj: Albert.cz

Potřebujete se v těchto předjarních dnech zahřát a zároveň do sebe dostat nějaké vitamíny? Potom vyzkoušejte bramborovou polévku s jarní cibulkou.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 06. 03. 2021 10:00

Jde o velmi jednoduchý recept, k jehož přípravě potřebujete jen pár základních ingrediencí. Vaření vám nezabere více než 25 minut a výsledek potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří mají problémy s trávením lepku.

Bramborová polévka s jarní cibulkou

Na 4 porce budete potřebovat: 1 svazek jarní cibulky, 15 g másla, 500 g brambor typu C, sůl, pepř, 1 l vody, 1 kostku zeleninového bujónu, 100 ml smetany (31 %)

Příprava: Očištěnou jarní cibulku nakrájejte na kolečka a malou hrst nechte stranou na zdobení. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte kolečka jarní cibulky. Restujte na mírném ohni 5 minut. Vsypte na kostičky nakrájené oloupané brambory, osolte, opepřete a restujte dalších 5 minut. Vlijte vodu, vsypte rozmělněný bujón, přiveďte k varu a nechte dusit 10 minut. Následně polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, zjemněte smetanou a dle chuti dosolte. Před podáváním posypte cibulkou.

Zdroj receptu: Albert

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články