Štědrý den se nezadržitelně blíží a možná letos dostanete chuť trochu ozvláštnit slavnostní večeři. Pokud se nechcete pouštět do velkých experimentů, ale něco nového vás láká, vyzkoušejte třeba bramborový salát s kedlubnami a křenovou majonézou.
Příprava tohoto salátu je velmi snadná, pouze lehce časově náročná. Určitě vám zabere přes hodinu. Výsledek ale bude stát zato.
Bramborový salát s kedlubnami a křenovou majonézou
Budete potřebovat: 1 kg brambor typu A, 2 kedlubny, 2 jarní cibulky, 1 hrst slunečnicových semínek, 1 hrst dýňových semínek, 200 g majonézy, 50 g čerstvého křenu, 1 citron, sůl, pepř
Příprava: Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Kedlubny a cibulky očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte do mísy k bramborám, přisypte dýňová semínka a promíchejte.
V misce smíchejte majonézu spolu s najemno nastrouhaným očištěným křenem. Ochuťte šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Dresink přelijte přes salát, vše dobře promíchejte a podávejte.
Zdroj receptu: Albert