Brusinky z rybízu: Zkuste domácí recept, hodí se nejen ke svíčkové

Takzvané brusinky z rybízu jsou báječné ke svíčkové nebo švédským masovým kuličkám. Doma je lze připravit jednoduše a budou ještě chutnější než ty kupované.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 07. 2023 15:00

Pokud se vám bude zdát, že rybíz v průběhu vaření nehoustne, nemějte obavy. Opravdu není nutné vařit jej déle než 20 minut. Zhoustne až po vychladnutí ve sklenici.

Jak připravit brusinky z rybízu

Ideální přílohu ke svíčkové nebo švédským masovým kuličkám si můžete připravit i z dostupnějšího rybízu. Na tento recept budete potřebovat:

  • 1 kg červeného rybízu
  • 700 g krupicového cukru
  • 2 rovné lžičky skořice
  • 2 rovné lžičky kyseliny citronové
  • 2 hřebíčky
  • 4 lžíce rumu

Rybíz odstopkujeme, promícháme s cukrem a necháme odležet 24 hodin. K rybízu přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a necháme pomalu vařit 15-20 minut. Je ale potřeba občas ho promíchat.

Ke konci vlijeme rum, promícháme a rybíz hned plníme do čistě vymytých sklenic. Naplněným sklenicím otřeme hrdla do sucha, zavíčkujeme je a uložíme dnem vzhůru. Zpět je obrátíme až po úplném vychladnutí.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Brusinky z rybízu

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články