Takzvané brusinky z rybízu jsou báječné ke svíčkové nebo švédským masovým kuličkám. Doma je lze připravit jednoduše a budou ještě chutnější než ty kupované.
Pokud se vám bude zdát, že rybíz v průběhu vaření nehoustne, nemějte obavy. Opravdu není nutné vařit jej déle než 20 minut. Zhoustne až po vychladnutí ve sklenici.
Jak připravit brusinky z rybízu
Ideální přílohu ke svíčkové nebo švédským masovým kuličkám si můžete připravit i z dostupnějšího rybízu. Na tento recept budete potřebovat:
- 1 kg červeného rybízu
- 700 g krupicového cukru
- 2 rovné lžičky skořice
- 2 rovné lžičky kyseliny citronové
- 2 hřebíčky
- 4 lžíce rumu
Rybíz odstopkujeme, promícháme s cukrem a necháme odležet 24 hodin. K rybízu přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a necháme pomalu vařit 15-20 minut. Je ale potřeba občas ho promíchat.
Ke konci vlijeme rum, promícháme a rybíz hned plníme do čistě vymytých sklenic. Naplněným sklenicím otřeme hrdla do sucha, zavíčkujeme je a uložíme dnem vzhůru. Zpět je obrátíme až po úplném vychladnutí.
Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Brusinky z rybízu
Zdroj fotografie:
se souhlasem Toprecepty.cz