Zatímco v České republice máme utopence nebo nakládaný hermelín, americkým hospodám vládnou jako chuťovka k pivu Buffalo Wings. Pikantní omáčku ke smaženým kuřecím křídlům si snadno můžete udělat i doma.
Na přípravu Buffalo omáčky budete potřebovat deset minut času a je velmi snadná. Nejlépe se hodí právě k již zmíněným smaženým kuřecím křídlům, pro která má slabost tolik Američanů.
Buffalo omáčka
Budete potřebovat: 100 ml pikantní chilli omáčky sriracha, 20 g másla, 30 g cukru krupice, 1 lžičku sušeného česneku, 1 lžičku sušené cibule
Příprava: Do rendlíku vlijte 100 ml pikantní omáčky, přidejte 20 g másla, 30 g cukru, lžičku sušeného česneku, lžičku sušené cibule a vše přiveďte pomalu k varu. Omáčku osolte a opepřete, nechte trochu povařit a pak ji přelijte do servírovací misky. Podávejte se smaženými křidélky, která díky omáčce budou ještě pikantnější.
Zdroj receptu: Albert