Bylinková treska na másle a kmínu: Jednoduchý recept plný chutí, vitamínů a minerálů

Ryby by na našem jídelníčku neměly chybět a v zimě to platí obzvlášť. Zkuste si podle našeho receptu připravit tresku, která nejen dobře vypadá, ale také báječně chutná.

Jana Jánská
Jana Jánská 11. 01. 2023 17:00

Treska má jemnou chuť, takže s kořením to raději moc nepřehánějte, stačí jenom trocha bylinek a máslo. Její maso není moc tučné a navíc obsahuje vitaminy A, B12, ale také minerály - jód a draslík.

Jak na výbornou tresku na másle

Tresku je dobré nejdřív pořádně osušit, protože jinak vám na pánvičce bude prskat a filet také nemusí držet pohromadě. Zkuste si ji připravit třeba na másle s bylinkami. Na tento recept budete potřebovat:

  • 1 filet z tresky
  • 1 plátek másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • citronová šťáva
  • špetka červené sladké papriky
  • kmín
  • sůl
  • bílý pepř
  • bylinky - petrželka, bazalka, tymián

Filet nakrájíme na menší kousky, osolíme, pokmínujeme, lehce posypeme paprikou a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a rozetřeným česnekem.

Tresku potřeme ochuceným máslem a necháme chvíli odpočinout. Pak si rozehřejeme olej a plátky masa opékáme z obou stran do zlatova. Rybu můžeme podávat s bramborami nebo salátem.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Bylinková treska na másle a kmínu

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty

Související články

Další články