Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Ocení ho hlavně ti, kteří kromě masa milují také opečenou zeleninu. Ať už jako přílohu, či samostatně jako chuťovku.
Pokud si tento recept oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v kterémkoliv ročním období v pohodlí domova na grilovací pánvi.
Grilovaný chřest se sezamem
Budete potřebovat: 20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g), 2 lžíce sezamového nebo olivového oleje, 1 lžíci sójové omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sezamových semínek, sůl, pepř
Příprava: Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Ty lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.
Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.
Na středně rozpáleném grilu opékejte z obou stran 4-5 minut. Chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.
Zdroj receptu: Albert