Domácí bylinková másla dodají čerstvou chuť a jarní energii téměř každému pokrmu. Zkuste je na pečené maso, dušenou zeleninu nebo jen tak namazat na čerstvý křupavý chleba. Uvidíte, že větší lahodu jste dlouho v puse neměli.
Příprava domácího bylinkového másla vám zabere hodinu, ale je velmi snadná. A vynaložený čas určitě stojí zato.
Domácí bylinkové máslo 3x jinak
Na jednu porci budete potřebovat:
1) 250 g másla, 50 g čerstvé pažitky, 1 stroužek česneku, 1 limeta, sůl, pepř
2) 250 g másla, 2 stroužky česneku, 10 g čerstvého rozmarýnu, 10 g čerstvého tymiánu, 10 g čerstvé pažitky, sůl, pepř
3) 250 g másla, 1 stroužek česneku, 100 g sušených rajčat v oleji, 1 hrst čerstvé bazalky, sůl, pepř
Příprava: Oloupejte stroužky česneku a nasekejte přísady na vámi vybranou příchuť másla na velmi jemno. Ve větší míse ručním mixérem ušlehejte máslo a všechny přísady na dané máslo. Osolte a opepřete dle chuti. U limety vymačkejte šťávu a můžete použít také nastrouhanou kůru.
Směs másla a dalších surovin přeneste na dostatečně velký kus potravinářské fólie a srolujte ve válec. Oba konce pevně zatočte a dejte do lednice chladit alespoň na hodinu. Vychlazené máslo je připravené k podávání. Ať vám chutná!
Zdroj receptu: Albert