Advent se nezadržitelně blíží a s ním i potřeba dát si občas něco dobrého na zub nebo někoho podarovat sladkou maličkostí. Pokud se vám nechce dobroty kupovat, můžete zkusit připravit vlastní. Domácí čokoláda s pistáciemi potěší každého.
Příprava vám zabere tři čtvrtě hodiny a směle k ní můžete přizvat i děti. Ty si navíc bezpochyby pochutnají i na výsledném produktu.
Domácí čokoláda s pistáciemi
Budete potřebovat: 80 g nesolených pistácií, 200 g čokolády (80 %), ½ lžičky hrubé mořské soli.
Příprava: Plech vyložte pečicím papírem. Pistácie vyloupejte a nahrubo nasekejte. Připravte vodní lázeň, nad kterou v misce rozehřejte čokoládu do tekutého stavu. Vlijte ji na plech, stěrkou rovnoměrně rozetřete do stran a posypte pistáciemi a solí.
Čokoládu i s plechem vložte na 40 minut do chladničky, aby čokoláda opět ztuhla. Ztuhlou čokoládu nalámejte na nerovnoměrné kousky a vyskládejte do ozdobného sáčku. Převažte stužkou. Uchovávejte v chladu.
Zdroj receptu: Albert